Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Secumar reddingsvesten

Secumar reddingsvesten

Secumar ontwikkelt en produceert al decennialang reddingsvesten van hoogwaardige kwaliteit. We nemen je kort mee in de geschiedenis van het merk en vertellen hoe de kwaliteit gewaarborgd wordt. Daarnaast gaan we dieper in op het assortiment zodat je gemakkelijk het beste model kan kiezen.   

Geschiedenis

Sinds ongeveer 50 jaar staat de onderneming Bernhardt Apparatebau, fabrikant van reddingsmiddelen onder de naam Secumar, bekend om zijn innovatieve veiligheidsproducten voor op het water. De aanleiding van deze ontwikkeling was de ondergang van het zeilschip ‘Pamir’ in 1957, waarbij 80 mannen om het leven kwamen ondanks aangetrokken reddingsvesten. Jost Bernhardt onderzocht hoe het product geoptimaliseerd kan worden en kwam in 1958 met een uniek model. Het innovatieve reddingsvest beschermde de drager ook in geval van bewusteloosheid tegen verdrinken. Er volgde meer onderzoek en er werden steeds betere producten ontwikkeld. In 1964 besloot de Duitse Marine Secumar reddingsvesten deel uit te laten maken van de standaarduitrusting. In de daaropvolgende jaren werd de techniek meer en meer verfijnt. Zo werden de reddingsvesten steeds sterker, slijtvaster en comfortabeler. Door toepassing van reflectiestrepen, noodverlichting en spatwaterkappen werd ook de veiligheid verhoogd. Consequent onderzoek en de hoogste kwaliteitseisen hebben Bernhardt Apparatenbau tot een toonaangevende speler in de wereldwijde markt gemaakt. In Nederland dragen momenteel veel overheidsinstanties, zoals Rijkswaterstaat, de waterpolitie en de reddingsbrigade de automatische reddingsvesten van Secumar.

secumar reddingsvest 

Wist je dat?

Secumar is een samenstelling van ‘Securitas in Mare’, wat ‘veiligheid op zee’ betekent.

Hoogwaardige kwaliteit

Secumar garandeert al jarenlang een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Het merk stelde in 1988 een kwaliteitscontrolesysteem op met als doel het consistent leveren van de beste veiligheidsproducten. Ondertussen is Secumar DIN EN ISO 9001:2008 gecertificeerd, wat betekent dat de producten voldoen aan de internationale wet- en regelgeving en aan de eisen van de klant. De norm heeft betrekking op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie, de montage en de klantenservice. De kwaliteit wordt onder andere bewaakt door elk nieuw reddingsvest uitgebreid te testen met laboratoriumapparaten. Daarnaast controleert Secumar ook de goederen van leveranciers grondig. Bovendien wordt het fabricageproces niet alleen door geschoold testpersoneel bewaakt, maar ook door computers.   

Secumar Survival 275N

Met de Secumar Survival heb je optimale bewegingsvrijheid, wat het vest goed geschikt maakt voor lange vaartochten. Daarnaast maakt de kliksluiting aan- en uitrekken net zo eenvoudig als bij een jas. Het nieuw ontworpen drijflichaam draait de drager sneller naar de veilige rugwaartse positie en het is mogelijk om een zeenoodzender te integreren. De reflecterende strepen zorgen voor extra zichtbaarheid en het softshell rugpand voor extra comfort. Bovendien kun je met het inspectievenster gemakkelijk controleren of het reddingsvest bedrijfsklaar is.    

Secumar Bolero 275N

De Secumar Bolero is een echte klassieker en won tijdens de internationale boottentoonstelling in 1988 al een veiligheidsprijs. In 2005 werd op dezelfde beurs een verbeterde vorm van het reddingsvest gepresenteerd. Als basis is gekozen voor een kort jack met een geïntegreerd veiligheidsharnas. Het slanke ontwerp, geringe gewicht, de zachte fleece-kraag en de perfecte pasvorm rondom de borst zorgen voor maximaal draagcomfort. Vooral vrouwen ervaren de Bolero als uiterst comfortabel. Daarnaast biedt het reddingsvest veel bewegingsvrijheid en ruimte voor accessoires, zoals een kruisband, spatwaterkap, noodverlichting en een automaatblokkering. Met een drijfvermogen van 275N is de Secumar Bolero geschikt voor dragers van zwaarweerkleding.

Secumar Junior 110N

Met Secumar Junior neem je jouw kinderen veilig mee op de boot. Het kinder reddingsvest heeft een pasvorm die gelijk is aan de Survival 275N, maar is kleiner in ontwerp. Het korte model zorgt voor een hoog draagcomfort en optimale bewegingsvrijheid. Het vest draagt extra prettig omdat het niet in de nek steunt, maar op de bovenrug. Aan- en uittrekken is ook gemakkelijk, de Secumar Junior wordt namelijk als een jas gedragen en heeft een kliksluiting aan de voorzijde. Daarnaast bestaat het drijflichaam uit meerdere lagen (Duo Protect) voor extra stevigheid. Reflectiestrepen verhogen de zichtbaarheid en het hoge vrijboord vergroot de afstand tussen het hoofd en het water. De Secumar Junior is geschikt voor kinderen met een gewicht tussen de 20-50 kilogram en een borstomvang tot 90 centimeter. Het drijfvermogen is 110N, wat vergelijkbaar is met 150N voor volwassenen. Bovendien wordt het reddingsvest automatisch opgeblazen en is het voorzien van een harnas voor gebruik in combinatie met een lifeline.

Secumar Junior

Secumar Mini 90N

De Secumar Mini is het allerkleinste reddingsvest en geschikt voor kinderen met een gewicht tussen de 15-30 kilogram en een borstomvang tot 78 centimeter. Het vest heeft een drijfvermogen van 90N. verder zijn de eigenschappen van de Secumar Mini hetzelfde als de Junior.

Secumar Arkona 275N

Het Secumar Arkona automatisch opblaasbare reddingsvest is een robuust instapmodel met een sportief uiterlijk. De kliksluiting aan de voorzijde maakt aan- en uittrekken erg eenvoudig; het systeem functioneert ongeveer hetzelfde als de veiligheidsgordel in een auto. Daarnaast heeft het vest een hoog draagcomfort en reflecterende strepen voor een betere zichtbaarheid. Het is ook mogelijk om noodverlichting te bevestigen. De Secumar Arkona 275N heeft een groot drijflichaam waardoor ook dragers van zware zeilkleding snel in de veilige rugwaartse positie draaien.

Secumar Scout 275N

Het Secumar Scout 3D reddingsvest heeft een goede pasvorm en biedt maximale bewegingsvrijheid. Het vest voelt licht en draagt daardoor zeer comfortabel. Dit komt omdat het gewicht gelijkmatig over de schouders, borst en rug verdeeld wordt. Het micro-fleece rugpand en de goede ventilatie dragen ook bij aan het hoge draagcomfort. Daarnaast zorgt de driedimensionale vorm van de luchtkussens voor een grote hefboomwerking. Het lichaam draait hierdoor snel in de veilige rugpositie, ongeacht de kleding van de drager. De 3D drijflichamen verbeteren ook het bereik van de noodverlichting en optionele noodzender omdat de positie boven de waterlijn hoger is. Bovendien zorgt de spatwaterkap ervoor dat de drager vrij kan ademen en niet verdrinkt.  

Secumar Ultra 170N

Het Secumar Ultra automatische reddingsvest is door het platte en lichte ontwerp uiterst comfortabel om te dragen. Ook de fleecekraag in de nek zorgt voor extra comfort. Daarnaast geeft de smalle borstband een grote bewegingsvrijheid en is het vest voorzien van een kliksluiting, harnas en kruisband. Het drijfvermogen van 170N maakt de Secumar Ultra goed geschikt voor dragers ven lichte (zomer)kleding. Voor extra veiligheid is er de Ultra 170 Pack bestaande uit noodverlichting en een spatwaterkap.

Secumar Jump 50N

Het Secumar Jump zwemvest heeft een drijfvermogen van 50N en is geschikt voor elke vorm van watersport, ook voor de zwaarste wedstrijdomstandigheden. Met de zijsluitingen kan de pasvorm individueel afgesteld worden en het zachte schuim zorgt voor een hoog draagcomfort.

Secumar reddingsvest kopen?

Op zoek naar een Secumar reddingsvest? In onze watersport webshop en winkel vind je diverse modellen, zowel voor peuters als kinderen als volwassenen. Mocht je er niet helemaal uitkomen, helpen wij je graag. Neem contact op met onze productspecialist of bezoek de megastore.