Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Steiner verrekijkers

Steiner verrekijkers uitgelicht

Al sinds 1947 produceert en ontwikkelt Steiner hoge kwaliteit verrekijkers. Vanaf dat moment zette oprichter Karl Steiner de nieuwe standaard voor kwaliteit en precisie van verrekijkers. Ze bedachten in de loop der tijd veel innovatieve oplossingen, waarmee dit prachtige merk uitgroeide tot wereldwijde marktleider. Voor ons genoeg reden om deze maritieme verrekijkers eens onder de loep te nemen en dit merk verder uit te lichten.

Hoe het allemaal begon...

Karl Steiner richtte in 1947, net na de oorlog, het bedrijf ‘STEINER-Optik GmbH’ op. Hij was een optisch ingenieur en had een aantal revolutionaire ideeën over de fabricage van een verrekijker. Hij wilde producten maken van uitstekende kwaliteit, niet zoals de massaproductie tijdens de oorlog.

Gek genoeg was het eerste product dat op de markt werd gebracht geen verrekijker, maar een camera. Drie Jaar later, in 1950, had Karl Steiner zijn ideeën uitgewerkt en bracht hij zijn eerste verrekijker op de markt. Vanaf toen ging het snel.

Zijn verrekijkers waren licht, ijzersterk en ongelofelijk scherp. Al snel kregen de modellen wereldwijd de aandacht van leger en marine. Tegenwoordig gebruikt onder andere het leger van de VS Steiner verrekijkers. Gelukkig is Steiner ook verrekijkers blijven maken voor onder meer de watersport. En op dat gebied heeft hij veel grote innovaties doorgevoerd.

Steiner Navigator verrekijker

De innovaties

Het bedrijf groeide snel, en dat was niet zonder reden. Karl Steiner bedacht veel handige extra’s voor op de verrekijker. Zo was hij de eerste die een verrekijker met rubbercoating produceerde. Dit voorkwam dat de verrekijker uit je handen gleed als deze nat werd. Misschien wel de belangrijkste innovatie voor de watersportverrekijkers was het vullen van verrekijkers met stikstof. Hierdoor werden de verrekijkers 100% waterdicht.

Steiner was ook de eerste die een digitaal kompas verwerkte in de kijker. Onder andere de Steiner Navigator Pro 7x30 en de Steiner Navigator Pro 7x50 hebben een kompas ingebouwd.

De productie

Steiner verrekijkers zijn echte Duitse kwaliteitsproducten. Ze worden tegenwoordig nog voor een deel met de hand gemaakt. Een tijdje terug heeft Steiner Discovery Channel toegang gegeven tot de fabriek. Het programma ‘How it is made’ neemt je mee tijdens het productieproces. Interessant! 

Welke Steiner verrekijker is geschikt voor mij?

Er zijn verschillende maritieme modellen beschikbaar voor verschillende situaties. De één vaart overdag op rustig water en de ander vaart onder zware Ocean-Race-omstandigheden. Welk verrekijker is geschikt voor bij jou op de boot?

Alle verrekijkers van Steiner zijn waterdicht tot 5 meter en schok-en stofbestendig. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen corrosie, UV-straling, zuren en olie. Onverwoestbaar dus!

Steiner Navigator Pro 7x30

Steiner Verrekijker Navigator Pro 7 x 30

De meest compacte professionele verrekijker voor op de boot die op de markt verkrijgbaar is. Dit model is zeer geschikt voor gebruik op binnenwateren zoals meren, kanalen, rivieren en de Waddenzee. De verrekijker presteert het beste onder heldere omstandigheden; overdag tot aan de schemering.

De Steiner Navigator Pro 7x30 met kompas is ook verkrijgbaar. Een kompas is erg handig om je positie op het water te bepalen

Steiner Navigator Pro 7x50

Steiner Verrekijker Navigator Pro 7 x 30

Dit model is geschikt voor gebruik op binnenwateren en groot water. De verrekijker is te gebruiken onder zware omstandigheden, zoals hoge golfslag en zware deining. Tot in de late schemering presteert dit model uitstekend door de hoge lichtsterkte.

De Steiner Navigator Pro 7x50 met kompas is ook verkrijgbaar. Erg handig voor tijdens het navigeren.

10 jaar garantie

Op de verrekijkers zit maar liefst 10 jaar wereldwijde garantie. Meer dan een halve eeuw ervaring in het bouwen van robuuste en betrouwbare producten en ze leveren aan recreanten, professionals en strijdkrachten over de hele wereld stelt ze in staat om dit soort vertrouwen te hebben. Mocht er toch onverhoopt wat kapot gaan, dan wordt dit gratis gerepareerd. 

Steiner verrekijker kopen?

Zoek jij de allerbeste kwaliteit verrekijker voor op de boot? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je verrekijkers van Steiner. Of kom langs in onze megastore. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.