Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Stootranden 

Een stootrand is ontworpen om de randen van je boot optimaal te beschermen. Het vangt een groot deel van het schuren en de klappen op. Uiteraard is het niet volledig schade proof, bij te extreme kracht redt ook de stootrand je boot niet meer. Het is een middel om onnodige en kleine beschadigingen aan de romp en de bootlak te voorkomen. Bovendien ziet je boot er ook nog verzorgd uit.

Lees meer
12 resultaten (1-12)
Sorteren op:

Essentiële bescherming

Tijdens het aanleggen of bij het manoeuvreren komt de boot vaak in aanraking met de kade, andere vaartuigen of een steiger. Ook wanneer je voorzichtig bent is een kleine beschadiging al gauw opgelopen. Daarom is het verstandig om je boot te voorzien van de nodige bescherming. De stootlijsten zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersomstandigheden, zout water en vuil. Zoals RVS, aluminium of kunststof, vaak verkrijgbaar in verschillende maten. 

Esthetiek van je boot

Je kan kiezen wat het beste bij jouw boot past, of wat je het mooiste vindt. Want ook esthetiek telt mee. Met een stootrand ziet de boot er mooi afgewerkt en verzorgd uit. Eventuele krassen en beschadigingen zijn op de lijst veel minder zichtbaar. Voor een mooie glanzende look zijn er gepolijste materialen beschikbaar, als je juist meer voor een zachte en ronde look wilt gaan zijn er kunststof schuurlijsten te vinden. 

Voordelen stootranden

De stootranden bieden meerdere voordelen. Denk hierbij aan de bescherming van het materiaal, maar ook het voorkomen van slijtage en overbodig onderhoud. Niet alleen beschermt de stootlijst tegen krassen en schuren, maar dus ook voor een langere levensduur van de randen en het materiaal. Het duurzame materiaal, zoals RVS of kunststof, zorgt voor extra lang behoud van de kwetsbare delen.