Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Op zoek naar professionele schoonmaakmiddelen voor de boot? Wij bieden een ruim en kwalitatief aanbod aan poetsmiddelen en onderhoudsproducten voor ieder schip.

De boot zelf onderhouden

De boot poetsen is niet de leukste klus, maar wel slim om regelmatig te doen. Het geeft een mooi resultaat en houdt het oppervlak in een optimale conditie voor een langere levensduur. Het kan een intensieve en tijdrovende bezigheid zijn, maar met de juiste producten en werkwijze is het prima te doen. Als de correcte stappen worden gevolgd, van schoonmaken tot in de wax zetten, hoef je het onderhoud alleen maar bij te houden.

Compleet aanbod aan schoonmaakmiddelen

In ons assortiment vind je tal van poetsmiddelen voor de boot. Van eenvoudige shampoos voor dagelijks/wekelijks gebruik tot sterk geconcentreerde reinigers om het schip een grondige poetsbeurt te geven. Topmerken als Starbrite, International, Epifanes en Riwax bieden een complete lijn van schoonmaakproducten (shampoo, reiniger, polijstmiddel en wax). Veel artikelen zijn vergelijkbaar, maar bepaalde items zijn merkspecifiek. Riwax heeft bijvoorbeeld poetsmiddelen voor de gelcoat van polyester boten in het assortiment.

Bootshampoo of -reiniger?

Met behulp van een bootshampoo verwijder je vuil en vlekken op milde wijze. Het laat geen strepen achter en tast de waslaag niet aan. Bij extreme vervuiling is het raadzaam om een geconcentreerde cleaner te gebruiken. Ga je aan de slag met een dergelijke bootreiniger, dan is het verstandig om na het poetsen een nieuwe waslaag aan te brengen voor langdurige bescherming.

Twee-in-één product?

Soms wekt een productomschrijving de suggestie dat een artikel reinigt én beschermt. Neem dit niet te letterlijk. Een reiniger met de vermelding ‘cleaner en wax’ betreft een cleaner met daarin een klein beetje wax om krassen tijdens het poetsen te voorkomen.

Het teakdek onderhouden

Met onze speciale teak reinigers en herstellers maak je het hout weer als nieuw. Welke olie je na het poetsen het best kan aanbrengen als beschermlaag, is afhankelijk van het uiterlijk dat je wenst. De een vindt een donkere olielaag mooi en de ander vindt het juist mooi als het teakdek een beetje vergrijst. Onder andere StarBrite en Epifanes bieden hiervoor het juiste product.

Een verweerd polyester schip poetsen

In ons Riwax blogitem benoemen we stap voor stap hoe je een polyester boot weer in nieuwstaat brengt (schoonmaken, matteren, polijsten en wax aanbrengen). We vertellen ook welke poetsmiddelen hiervoor geschikt zijn.

Meer informatie over schoonmaakproducten of werkwijzen?

Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan de watersportwinkel. We adviseren je graag!