Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Een zwemvest is géén reddingsvest

Belangrijk om te weten is dat een zwemvest en reddingsvest niet dezelfde producten zijn. Een zwemvest helpt met drijven, maar draait je kind in tegenstelling tot een reddingsvest niet automatisch op de rug om het hoofd boven water te houden. Je kind moet zelf in een rugwaartse positie draaien. Als hij of zij niet kan zwemmen is een reddingsvest de beste optie.

Zwemvest kind. Welke?

Voor optimale bescherming is het van essentieel belang om de juiste maat aan te schaffen. Bij een te klein zwemvest kan je kind alsnog kopje onder gaan en bij een te groot exemplaar kan je kind niet goed boven water blijven. Het zwemvest gaat dan boven je kind drijven. Daarnaast is de juiste maat belangrijk voor de bewegingsvrijheid.

Bij onze kinder zwemvesten staat een maat of gewichtsklasse vermeldt. Zorg ervoor dat je kind goed in de gewichtsklasse valt. Gebruik de filters op deze pagina om eenvoudig het gewenste exemplaar te vinden.

Het is altijd verstandig om de pasvorm van het zwemvest te testen voordat deze in gebruik genomen wordt. Net als bij volwassenen dient het redelijk strak en goed aangesloten te zitten. Trek het vest aan bij je kind en sluit de rits en gespen. Til je kind vervolgens op bij de schouderstukken. Wanneer de oren en nek niet naar beneden glijden zit het goed. Om helemaal zeker te zijn, kan je het zwemvest in ondiep water testen terwijl het gedragen wordt. Dit helpt ook om je kind zich comfortabel te laten voelen met het zwemvest in het water.

Daarnaast heb je keuze uit verschillende merken, kleuren, materialen en modellen. Mocht je advies nodig hebben, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Kinder zwemvest kopen?

Een kinder zwemvest bestel je eenvoudig online in onze webshop. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze watersportwinkel in Rotterdam.