Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Ankerboeien

Met een ankerboei geef je aan waar het anker ligt. Zo kunnen andere schippers er rekening mee houden en varen ze niet over de ankerlijn of -ketting heen die schuin van je boot naar het anker loopt. Daarnaast weten ze zo waar ze zelf moeten ankeren om te voorkomen dat de lijnen of kettingen met elkaar verstrikt raken.

Welke ankerboei kopen?

Een ankerboei moet uiteraard een opvallende kleur hebben zodat deze goed zichtbaar is. Van Talamex hebben we een geelgekleurde ‘majoni’ boei in het assortiment. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, kies een exemplaar wat past bij de grootte van het anker en je boot. De Talamex ankerboei is met lucht gevuld en kan worden opgepompt via het ventiel met een fietspompadapter of stootwilpompje. Ze worden door ons met lucht gevuld geleverd.

Wil je de zichtbaarheid van je ankerlocatie flink vergroten en heb je ook voldoende opbergruimte? Dan kan je kiezen voor de Grippy ankerboei van Pmemare. Deze is voorzien van een neuringlijn die automatisch oprolt tot de waterdiepte waardoor het niet verward kan raken in het roer of de schroef. Daarnaast blijft de Grippy hierdoor recht boven het anker drijven en wordt de positie van het anker goed gemarkeerd. Verder is deze ankerboei voorzien van een reflectiestrip, knipperlicht, zonnecel, sensor voor nachtverlichting en handvaten.

Lees meer
5 resultaten (1-5)
Sorteren op: