Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Ankerboeien

Met een ankerboei, ook wel meerboei genoemd, geef je aan waar het anker ligt. Zo kunnen andere schippers er rekening mee houden en varen ze niet over de ankerlijn of -ketting heen die schuin van je boot naar het anker loopt. Daarnaast weten ze zo waar ze zelf moeten ankeren om te voorkomen dat de lijnen of kettingen met elkaar verstrikt raken. Een ankerboei is niet verplicht, maar sterk aan te raden om veilig te varen.

Lees meer
5 resultaten (1-5)
Sorteren op:

Welke ankerboei kopen?

Een ankerboei moet uiteraard een opvallende kleur hebben zodat deze goed zichtbaar is. Van Talamex hebben we een geelgekleurde ‘majoni’ boei in het assortiment. De Talamex ankerboei is met lucht gevuld en kan worden opgepompt via het ventiel met een fietspompadapter of stootwilpompje. Ze worden door ons met lucht gevuld geleverd.

Wil je de zichtbaarheid van je ankerlocatie flink vergroten en heb je ook voldoende opbergruimte? Dan kan je kiezen voor de Grippy ankerboei van Pmemare. Deze is voorzien van een neuringlijn die automatisch oprolt tot de waterdiepte waardoor het niet verward kan raken in het roer of de schroef. Daarnaast blijft de Grippy hierdoor recht boven het anker drijven en wordt de positie van het anker goed gemarkeerd. Verder is deze ankerboei voorzien van een reflectiestrip, knipperlicht, zonnecel, sensor voor nachtverlichting en handvaten.

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, kies een exemplaar wat matcht met de grootte van het anker en je boot. De boei moet qua maat passen bij het geheel en in het water goed zichtbaar zijn in verhouding tot het schip. Heb je bijvoorbeeld een paraplu anker van 10 kilo en een boot van 7 meter? Dan is een kleine ankerboei waarschijnlijk de beste keuze.