Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Vaste zonnepanelen

Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen voor op de boot. Dat is niet zo gek, aangezien ze veel vrijheid bieden tijdens vaartochten, dit geldt voor zowel de recreatieve vaart als voor de beroepsvaart. Je hebt overal en altijd onbeperkt energie en bent onafhankelijk van walstroom. KOK watersport heeft diverse BlueSolar modellen van Victron Energy in het assortiment. Deze vaste zonnepanelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en uiterst veilig.

Lees meer
8 resultaten (1-8)
Sorteren op:

Zeer geschikt voor montage op boten

De BlueSolar zonnepanelen zijn ontworpen voor permanent gebruik buitenshuis. Ze zetten lichtenergie om in elektrische energie en kunnen vrijwel alle weersomstandigheden doorstaan. Daarnaast biedt het een bepaalde garantie, de zon zal namelijk altijd energie leveren, de energiebron is onbeperkt. 

De Victron zonnepanelen zijn uitermate geschikt voor montage op boten dankzij de kwaliteit van de cellen, het glas en het frame.

Uitzonderlijke prestaties, ook bij weinig licht

De BlueSolar monokristallijn zonnepanelen van Victron leveren een hoog rendement. Zelfs op bewolkte dagen is de stroomopbrengst behoorlijk, dankzij de hoge lichtgevoeligheid van de cellen. Het is uiteraard van belang dat de panelen op de meest voordelige plek aan boord worden geplaatst. Ofwel aan dek of op een hoog punt op de boot. Zo is de lichtinval op de panelen optimaal.

Veilig en duurzaam

Hoogstaand gehard glas zorgt voor een goede stijfheid en slagvastheid. Het is rondom voorzien van een stevig geanodiseerd aluminium frame. Zowel het zonnepaneel als de aansluitdoos zijn waterbestendig, wat een hoog veiligheidsniveau biedt. Daarnaast is de aansluitdoos verzegeld. Het geavanceerde EVA-inkapselsysteem met drielaags achterblad voldoet aan de strengste veiligheidseisen voor werking onder hoogspanning. 

Victron Energy hecht grote waarde aan duurzaamheid, de zonnepanelen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die lange tijd meegaan, ook onder barre weersomstandigheden. De zonnepanelen zijn bestand tegen extreme weerscondities, zoals hoge temperaturen, wind en vochtigheid.

Er is ook aan de efficiëntie van de panelen gedacht bij het omzetten van zonlicht in elektriciteit. Bovendien past Victron Energy duurzame productieprocessen toe, om de panelen en producten zo milieuvriendelijk mogelijk te fabriceren. Dit doen ze door afval te minimaliseren, het energieverbruik tijdens de productie te beperken en de uitstoot van (schadelijke) gassen zoveel mogelijk tegen te gaan.   

Eenvoudige bevestiging

Het paneel heeft aan de onderzijde vier ovale gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage.

Er zijn bevestigingssets verkrijgbaar om één of meerdere panelen netjes te monteren aan boord.

Een “klein” zonnepaneel kan eventueel worden bevestigd met een speciaal frame aan de railing. Bij het aanleggen van een energienetwerk of systeem aan boord, is het aan te raden om hier een specialist voor in te schakelen. Dan ben je er zeker van dat de aansluitingen kloppen, dat de panelen en accu optimaal worden benut en dat de constructie veilig is.

Tips voor het aanleggen van de zonnepanelen

Zonnepanelen produceren elektrische energie als licht op de voorzijde schijnt. Bedek het paneel met een ondoorzichtig materiaal tijdens de installatie zodat er tijdens het aansluiten nog geen elektriciteit wordt opgewekt.

Ga je zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Let er dan op dat ze dezelfde waardes hebben. De voorkeur gaat uit naar identieke zonnepanelen, maar kijk anders goed naar de specificaties/ elektrische gegevens (STV), waaronder de Lsc en Voc. De Voc geeft de open-circuit-spanning aan en de Lsc de open-circuit stroom.

Laadregelaar

Een laadregelaar zorgt voor de verbinding tussen de zonnepanelen en de accu. Het is een onmisbaar accessoire die ervoor zorgt dat de accu niet wordt overladen. Dit verlengt ook de levensduur van de accu en zorgt ervoor dat de accu niet overbelast raakt waardoor een onveilige situatie zich kan voordoen.

Vaste zonnepanelen voor de boot kopen?

De BlueSolar bootzonnepanelen zijn verkrijgbaar in onze watersportwinkel in Rotterdam. Neem bij vragen gerust contact met ons op.