Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Zeer geschikt voor montage op boten

Zonnepanelen zijn ontworpen voor permanent gebruik buitenshuis. Ze zetten lichtenergie om in elektrische energie en kunnen vrijwel alle weersomstandigheden doorstaan.  

Victron zonnepanelen zijn uitermate geschikt voor montage op boten dankzij de kwaliteit van de cellen, het glas en het frame.

Uitzonderlijke prestaties, ook bij weinig licht

De BlueSolar monokristallijn zonnepanelen van Victron leveren een hoog rendement. Zelfs op bewolkte dagen is de stroomopbrengst behoorlijk, dankzij de hoge lichtgevoeligheid van de cellen.

Veilig en duurzaam

Hoogstaand gehard glas zorgt voor een goede stijfheid en slagvastheid. Het is rondom voorzien van een stevig geanodiseerd aluminium frame.

Zowel het zonnepaneel als de aansluitdoos zijn waterbestendig, wat een hoog veiligheidsniveau biedt. Daarnaast is de aansluitdoos verzegeld.

Het geavanceerde EVA-inkapselsysteem met drielaags achterblad voldoet aan de strengste veiligheidseisen voor werking onder hoogspanning.

Eenvoudige bevestiging

Het paneel heeft aan de onderzijde vier ovale gaten die gebruikt kunnen worden bij de montage.

Er zijn bevestigingssets verkrijgbaar om één of meerdere panelen netjes te monteren aan boord.

Een “klein” zonnepaneel kan eventueel worden bevestigd met een speciaal frame aan de railing.

Tips

Zonnepanelen produceren elektrische energie als licht op de voorzijde schijnt. Bedek het paneel met een ondoorzichtig materiaal tijdens de installatie zodat er tijdens het aansluiten nog geen elektriciteit wordt opgewekt.

Ga je zonnepanelen in serie of parallel schakelen? Let er dan op dat ze dezelfde waardes hebben. De voorkeur gaat uit naar identieke zonnepanelen, maar kijk anders goed naar de specificaties/ elektrische gegevens (STV), waaronder de Lsc en Voc. De Voc geeft de open-circuit-spanning aan en de Lsc de open-circuit stroom.

Laadregelaar

Een laadregelaar zorgt voor de verbinding tussen het zonnepaneel en de accu. Het is een onmisbare accessoire die ervoor zorgt dat de accu niet wordt overladen en onderladen.

Vaste zonnepanelen voor de boot kopen?

De BlueSolar bootzonnepanelen zijn verkrijgbaar in onze watersportwinkel in Rotterdam. Neem bij vragen gerust contact met ons op.