Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Polish en was

Op het gebied van schoonmaakmiddelen voor de boot is veel keus. Zo ook wat betreft de polish & was producten. Voor elk materiaal en iedere toepassing is een passend product te vinden.

Lees meer
73 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Volg bij verwerking het advies van de fabrikant op

Ondanks dat verschillende merken vergelijkbare producten in het assortiment hebben, is het verstandig om je aan het advies van de fabrikant te houden. Zeker wanneer je meer voorbereidingen moet treffen als de boot verweerd is of fijne krasjes heeft en je wilt eindigen met een polish. Zo weet je zeker dat er geen chemische reactie plaatsvindt en het middel goed hecht.

Cleaner en wax

Cleaner en wax is een poetsmiddel. Hiermee kan je vuilsluiers en vogelpoep verwijderen en in sommige gevallen ook kalkaanslag. Er zit een klein percentage wax in om grotendeels te voorkomen dat je krasjes maakt tijdens het schoonmaken. Het biedt enigszins bescherming, maar is geen 2-in-1 product. Zodra het oppervlak goed is gereinigd, dien je het te beschermen met een polish zodat het voor langere tijd mooi blijft.

Polish

Met een polish creëer je een beschermlaag. Sommige fabrikanten verwerken in dit product teflon (PTEF) voor langdurige bescherming. Een nadeel van PTEF kan zijn dat het oppervlak glad is (dus pas op bij delen op het dek waar geen antislip is). Daarnaast dien je de laag grondig te verwijderen en ontvetten als je het oppervlak wilt schilderen.

Polijstmiddelen en kleur- en glansherstellers

Tussen het gebruik van een cleaner en wax of polish moeten soms een aantal aanvullende producten worden toegepast om het gewenste resultaat te behalen. Zoals polijstmiddelen, kleurherstellers en glansherstellers.

International en Riwax bieden polijstmiddelen voor het herstellen van fijne krasjes en verweerde oppervlakten (in de gelcoat). Wil je het professioneel aanpakken? Volg dan het Riwax stappenplan. Dulon heeft ook polijstmiddelen in het assortiment: polijstpasta (met fijne korrel en medium korrel) en een twee-componenten polijst- en waxsysteem voor langdurige bescherming.

Voor kleur- en glansherstellers kan je terecht bij Epifanes en Starbrite.