Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Reddingsvlotten

Een reddingsvlot is essentieel voor de veiligheid aan boord. In onze watersportwinkel vind je kwalitatief hoogwaardige exemplaren voor elk vaargebied van de merken Plastimo en Hero. Ze zijn verkrijgbaar in tas of container voor 4, 6 of 8 personen.

Lees meer

Uitgelichte merken voor reddingsvlotten

17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Werking

Een reddingsvlot blaast zichzelf op met CO2 door een ontsteking die wordt geactiveerd als het koord eruit wordt getrokken. Vergeet daarom nooit de lus aan het schip te bevestigen! Na ongeveer 12 seconden is het vlot volledig opgeblazen.

Normeringen

Reddingsvlotten zijn verkrijgbaar in een ISO 9650-1 en ISO 9650-2 uitvoering. Laatstgenoemde is geschikt voor plezierboten tot 24 meter. Het kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van 0 tot 65 graden en op plekken waar geen extreme golfhoogtes voorkomen. Een reddingsvlot met een ISO 9650-2 normering is geschikt voor kustwateren en een kleine oversteek naar Engeland. Het is bijvoorbeeld ideaal voor een reis langs de kustwateren van Duitsland en Denemarken naar het zuiden van Scandinavië.

ISO 9650-1 is ontworpen voor een eventueel lang verblijf aan boord van het reddingsvlot. Ontworpen voor lange reizen, waar extreme wind en golfhoogtes kunnen voorkomen. Kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van -15 tot +65 graden Celsius.

Plastimo reddingsvlotten

Het Plastimo Transocean reddingsvlot is ontworpen voor extreme omstandigheden volgens de ISO 9650-1 norm. Het is voorzien van meerdere grote ballastzakken en een dubbel geïsoleerde bodem. Er wordt een overlevingspakket meegeleverd dat geschikt is voor een verwachte redding binnen 24 uur.

Vlothouder

Voor reddingsvlotten die verpakt zijn in container hebben we een universele vlothouder in het assortiment. Deze is geschikt voor 4 en 6 persoons vlotten en kan worden gemonteerd op het dek of aan de railing.

Keuring

Regelmatig je reddingsvlot keuren (om de 3 jaar) is van levensbelang. Tijdens een keuring wordt het vlot opgeblazen en gecontroleerd. Een keurmeester kijkt of de cilinder roestplekken vertoont en loopt de inhoud na, zoals het noodpakket en de zaklamp. Eventuele vuurpijlen worden ververst, alsook het voedselpakket.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Wil je een reddingsvlot kopen, maar weet je niet precies welk exemplaar geschikt is voor jouw situatie? Of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of bezoek de watersportwinkel in Rotterdam!