Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Doekonderhoud

Op veel boten, klein en groot, is er wel iets aanwezig wat gemaakt is van een bepaalde doeksoort. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een huik, dekzeil, bimini of sprayhood. Dergelijke producten beschermen jou of je boot tegen uv-straling en/of regen. Je wilt natuurlijk dat het materiaal zo lang mogelijk mooi blijft en daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden. In ons assortiment vind je allerlei artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor doekonderhoud.

Lees meer
7 resultaten (1-7)
Sorteren op:

Protectors

Met een protector voorzie je het doek van een vuil- en waterafstotende laag zodat het langer beschermd is tegen weersinvloeden en vrij blijft van aanslag, schimmels en vuil.

Stappenplan volgen

De meeste fabrikanten hebben een stappenplan voor doekonderhoud met een reiniger en protector. Door de stappen te volgen herstel je de oorspronkelijke kleur en glans van het doek. Dit werkt effectief, maar we moeten wel realistisch blijven en bijvoorbeeld niet verwachten dat dit bij een heel oud zeil werkt wat eigenlijk aan vervanging toe is.

Volg je het Ultramar stappenplan? Dan kan je na gebruik van de Sprayhood en Tent Shampoo de Sprayhood en Tent Protector toepassen.

Starbrite heeft een stappenplan voor het reinigen en beschermen van plastic ramen en acrylaat:

De reiniger verwijdert vlekken en zoutaanslag en herstelt hele fijne krasjes en de helderheid. De protector helpt het materiaal te beschermen tegen dof worden.