Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Automatische reddingsvesten

Op het water is het altijd verstandig om een goed reddingsvest te dragen. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan automatische reddingsvesten van bekende merken als Besto, Spinlock en Baltic.

Lees meer

Uitgelichte merken voor automatische reddingsvesten

43 resultaten (1-43)
Sorteren op:

Hoe werkt een automatisch reddingsvest?

Elk automatisch reddingsvest bevat een opblaasmechanisme voorzien van een CO2-patroon en een smeltcapsule. Wanneer de capsule wordt ondergedompeld in het water, activeert het een pin die in het patroon schiet. Hierdoor wordt in razendsnel tempo lucht verspreid en ontstaat drijfvermogen bij de belangrijkste plekken op het lichaam (borst en nek) met als doel het hoofd boven water houden. Ook is er een koord voor handmatige activatie.

Als een automatisch reddingsvest geactiveerd is geweest moet het patroon en de smeltcapsule vervangen worden. Daarna is het opnieuw te gebruiken. Ieder merk en type automatisch reddingsvest heeft een eigen herlaadset.

Voordelen van een automatisch reddingsvest

Een automatisch opblaasbaar reddingsvest is niet alleen een item dat je leven kan redden in gevaarlijke situaties, het heeft diverse voordelen ten opzichte van een vaststof reddingsvest:

  • Langdurig draagcomfort, ook in de nek
  • Veel bewegingsvrijheid
  • Ergonomisch design
  • Compacte afmetingen
  • Makkelijk op te bergen
  • Eenvoudig aan- en uit te trekken
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Moderne en professionele uitstraling

Daarnaast gaan automatische reddingsvesten niet op maat, meestal geldt ‘one size fits all’. Er is alleen onderscheid in een vest voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat automatische reddingsvesten de laatste jaren erg populair zijn geworden.

Het is verstandig om je automatische reddingsvest elke 2 jaar te laten keuren

Welk automatisch reddingsvest kopen?

Automatische reddingsvesten zijn geclassificeerd op basis van hun drijfvermogen. Dit wordt uitgedrukt in Newton (N). Wij hebben exemplaren van 120N t/m 300N in het assortiment. Hoe hoger het drijfvermogen hoe sneller je op je rug gedraaid wordt als je in het water terechtkomt. Als je veel kleding draagt (bijv. winterkleding onder een zeilpak) of op groot water vaart is het raadzaam om een automatisch reddingsvest met minimaal 275N te kiezen. Vaar je op binnenwater en draag je alleen een short, T-shirt en gympies? Dan zal 150N - 180N voldoende drijfvermogen bieden.

Het is het allerbelangrijkst dat je een automatisch reddingsvest koopt met het juiste drijfvermogen. Daarnaast zijn er nog keuzes te maken op het gebied van merk, model, kleur en uitrusting.

Automatisch reddingsvest kopen bij KOK watersport

Een automatisch reddingsvest kopen doe je natuurlijk bij KOK watersport. Onze automatisch opblaasbare reddingsvesten zijn van hoge kwaliteit en scherp geprijsd. Daarnaast leveren we uit eigen voorraad zodat je producten snel in huis zijn. Heb je nog vragen of hulp nodig bij het selecteren van het beste automatische reddingsvest? We staan ook altijd klaar voor deskundig advies.

We hebben ook kinder reddingsvesten in het assortiment. Zo kan je met de hele familie veilig het water op!