Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Bootstoelen

In een motorboot ben je soms lange tijd achter elkaar aan het sturen. Een goede stuurstoel zorgt dan voor comfort en maakt het varen nog leuker. In onze (online) watersportwinkel vind je diverse exemplaren, van mooie houten bootstoelen tot praktische opklapbare stuurstoelen. Ons assortiment is samengesteld met de gerenommeerde merken ARC Marine, Allpa, Talamex, Springfield en Vetus.

Lees meer
34 resultaten (1-34)
Sorteren op:

Welke bootstoel kopen?

Welke stuurstoel je het best aan kan schaffen is afhankelijk van de verwachte tochten of reizen die je gaat maken, de beschikbare ruimte en de stijl van je boot. Uiteraard speelt ook het budget een rol. Als je graag staand stuurt en maar af en toe wilt zitten, stel je wellicht andere eisen aan de scheepsstoel dan wanneer je een reis door de binnenwateren van Nederland gaat maken.

Waar je op moet letten

Het is van belang om op de kenmerken van een stuurstoel te letten als je er eentje uitzoekt voor je boot. De stoel moet uiteraard passen op je boot, maar ook moet de stoel comfortabel, functioneel en duurzaam zijn. Wij zetten de criteria voor je op een rijtje:

  • Comfort
  • Materiaal
  • Montage en verstelbaar
  • Ontwerp

Comfort

Bij het maken van tochten of het overbruggen van lange afstanden zal je lange tijd moeten zitten op de bootstoel. De comfort van je stuurstoel is daarom van groot belang. Zorg ervoor dat de voering van goede kwaliteit is en dat de stoel ergonomisch ontworpen is. Dit biedt extra comfort en is bovendien beter voor de lichaamshouding. Uiteraard moet ook de hoogte goed zijn afgesteld.

Materiaal

Hoogwaardige materialen zoals vinyl en/of kunststof zijn ideaal voor op het water. Ze zijn bestand tegen UV-straling en barre weersomstandigheden, maar ook opspattend water.

Bij het varen op zoet water wil je zeker weten dat de materialen bestand zijn tegen corrosie en roest om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van je stoel.

Bevestiging en verstelbaar

Als je een stuurstoel aanschaft, wil je ook van tevoren weten hoe je deze kan bevestigen. De stoelpoten zijn vaak eenvoudig met schroeven te bevestigen op het dek. Wanneer je al voorzien bent van een stoelpoot, is het handig om te weten of de stoel die je wilt er op past. De bevestiging moet stevig en veilig zijn, zodat de bootstoel tijdens het varen niet verschuift. De stoelpoot biedt de mogelijkheid om de hoogte van de stoel goed af te stellen. Het is handig om te weten wat de laagste stand en wat de hoogste stand is.

Ontwerp

De stijl en het ontwerp van de stoel hebben puur te maken met de esthetiek van je boot. Dit is wellicht niet de belangrijkste van de criteria, maar telt zeker mee. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je boot er stijlvol uitziet en dat de bootstoel bij het interieur past.

Type bootstoelen

Naast de criteria waar je op wilt letten, zijn er ook verschillende type bootstoelen beschikbaar. Wij bieden diverse soorten stuurstoelen aan in ons assortiment. Denk hierbij aan houten stuurstoelen, opklapbare bootstoelen en luxe bootstoelen.

Houten bootstoelen

Wij verkopen een teakhouten stuurstoel van ARC Marine. Deze is geolied en uitgerust met zwaar roestvrijstaal beslag. De luxe zitting is gevoerd voor extra comfort.

Opklapbarebootstoelen

Een opklapbare stuurstoel is ideaal om ruimte aan boord te besparen. Je kan hiervoor terecht bij de merken Allpa, Talamex en Vetus. De meeste modellen hebben aluminium scharnieren en een rug- en zitgedeelte van vinyl. Er is ook een kunststof uitvoering verkrijgbaar (populair bij visboten). Een compacte klapbare bootstoel zoals die van Allpa kan je bevestigen op een draaibare basis van staal of rvs.

Luxe stuurstoelen

Liever een wat luxer uitgevoerd exemplaar dat geschikt is voor een lange zit? Dan kan je kijken naar een stuurstoel van het merk Springfield of Vetus. De populaire Vetus King Flip-up heeft een goede hoofdsteun en een inklapbaar voorstuk voor staand sturen. Wellicht nog bekender is het al decennialang verkrijgbare model Master. Deze is ideaal voor in vochtige omgevingen en heeft stevige armleuningen. Sailor is een wat voordeligere stuurstoel, maar wel heel comfortabel. Mede omdat het frame gemaakt is van geanodiseerd aluminium. Bootstoelen van Vetus zijn afgewerkt met Skai (kunstleer), onderhoudsvrij en water en uv-bestendig. Bovendien kan je zelf de gewenste stoelpoot kiezen.