Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Wij bieden een ruim aanbod aan bootverlichting. Tafellantaarns, schijnwerpers, lampen voor het interieur, lichtbronnen en waterdichte navigatieverlichting. Je vindt het allemaal in onze (online) watersportwinkel.

NauticLED

NauticLED is innovatief op het gebied van led-oplossingen voor nautische toepassingen. Het assortiment bestaat met name uit vervangingsproducten en adapters zodat je eenvoudig kan overstappen op ledlampen. Deze hebben een langere levensduur en zijn energiezuinig. Het aanbod is erg divers omdat er tal van verschillende fittingen, kleuren en wattages zijn. Daarnaast zijn er ook dimbare bootlampen verkrijgbaar.

Soorten fittingen

Er bestaan heel wat lampfittingen. Bij navigatieverlichting is de BA15 fitting het meest voorkomend, gevolgd door de Beam. Laatstgenoemde wordt ook voor dekverlichting gebruikt. Veel toegepaste exemplaren voor interieurverlichting zijn de buis-, TL-, E27- en G4-fitting. Maar er zijn nog meer soorten. Op een aantal gaan we hieronder dieper in.

BA7S

Een kleine steek-fitting voorzien van een bollamp met laag wattage. Vaak gebruikt als indicatielampje. BA staat voor ‘bajonetfitting’, 7 verwijst naar de diameter en S betekent ‘single contact’.

BA9S

Ook een klein lampje met steekfitting. Als normaal bollampje verkrijgbaar of als led-uitvoering. We verkopen tevens vervangingsproducten met deze fitting voor navigatielichting, zoals voor de Aqua Signal Serie 25 deklicht. 

BA15S en BA15D

Deze bajonetfittingen komen veel voor bij navigatieverlichting. Er zijn bij ons ook led-vervangingslampen verkrijgbaar voor de bakboord-, stuurboord-, top-, hek- en ankerlantaarn. Maar ook voor interieurverlichting. Let voor aanschaf op de wattage en of het een single of dubbel contact moet zijn.

Schroeffitting

Betreft een serie bollampen met schroeffittingen in de maten E10, E14 en E27. Wat gelijk ook de diameter van de fitting aangeeft. E10 is ook de maat die bekend staat als fietslampje en E27 is een “normale” fitting, zoals die ook veel in huis voorkomt.

G4-fitting

Deze lampjes zijn klein. Tussen de pinnetjes zit 4 millimeter afstand en de pinnen zelf zijn 0,7 millimeter. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende “koppen” zodat er voor ieder soort lamp een passend model is. Voor een plafonniere is een plat model handig qua formaat, maar voor een leeslamp raden we een recht model aan die wat meer één richting uitstraalt.

MR-fitting

MR staat voor Multifaceted Reflector. Deze exemplaren worden vaak gebruikt in een spot. Van NauticLED zijn er lampjes met een MR11 en MR16 fitting in vermogens van 10, 15, 20 of 30 watt.

Bootverlichting interieur

Wij bieden een ruim assortiment van interieurverlichting. Van flexibele kaartleeslampen voor de kaartentafel tot oriëntatielampen ter aanduiding van een trap of gangboord, zodat je beter kan zien waar je moet lopen in het donker. In onze (online) winkel vind je ook led-strips voor bijvoorbeeld het verlichten van een kastje.

Plafonnieres verkopen we in een messing-uitvoering voor een wat klassiekere uitstraling. Maar er zijn ook strakke led-bars met schakelaar of touch bediening verkrijgbaar (dimbaar en niet dimbaar). Het is mogelijk om meerdere led-bars te koppelen. Liever een inbouwspot? Deze hebben we ook met touch-bediening.

Navigatieverlichting boot

Voor boot navigatieverlichting ben je bij ons aan het juiste adres. We voeren verschillende merken, wat één-op-één vervanging makkelijk maakt. Bekende merken zijn Aqua Signal, DHR, Hella, Lopolight en Talamex. Voor zowel kleine als grote boten hebben we een passende oplossing. Er is zelfs rondschijnende navigatieverlichting op batterij verkrijgbaar: Navisafe Navilight. Deze lampen zijn te bevestigen met een zuignap of railing-montagebeugel. Meer informatie? Lees dan ons blog over navigatieverlichting voor de boot

Zaklampen en schijnwerpers

Als je iets in het donker wilt verlichten heb je een goede zaklamp of schijnwerper nodig. Wij verkopen zowel eenvoudige als professionele exemplaren van Aqua Signal.

Tafellantaarns

In een tijd waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan het design van scheepsverlichting kunnen de tafellantaarns van Barebones niet ontbreken. Deze lampen zijn sfeervol, karakteristiek en oplaadbaar via een USB-kabel.

Bootverlichting kopen?

Bootverlichting kopen doe je eenvoudig in onze webshop. Langskomen in de watersportwinkel in Rotterdam kan natuurlijk ook. Mocht je advies nodig hebben, we staan altijd klaar om te helpen.