Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

AIS Splitters

De AIS splitters zijn handig als je van één VHF antenne gebruik wilt maken om zowel de AIS transponder als de marifoon te koppelen. De splitter schakelt tussen de twee apparaten in de AIS of de marifoon modus.

Lees meer
1 resultaat (1-1)
Sorteren op:

Efficiënt en kostenbesparend

De splitter is praktisch wanneer je niet al te veel ruimte hebt aan boord om de verschillende apparaten met diverse antennes te koppelen. 

Door de antenne te delen tussen de AIS-transponder en de marifoon worden beide systemen efficiënt gebruikt. Zo is je boot zichtbaar en kan je tegelijkertijd gebruikmaken van communicatie via de marifoon.

Ontvangen en zenden van AIS informatie

Wanneer de AIS-transponder actief informatie verzendt of ontvangt, verloopt dit via de antenne. Hier zijn speciale frequenties voor namelijk 161.975 MHz voor het uitzenden en 162.025 MHz voor het ontvangen van AIS informatie. De AIS informatie wordt middels een GPS systeem bepaald. Zowel de eigen informatie als de uitgaande informatie kan worden weergegeven op een display, zoals een kaartplotter.

Communicatie via de marifoon

De splitter schakelt naar de marifoonstand zodra daar gebruik van wordt gemaakt. Is de marifoon niet in gebruik? Dan wordt automatisch de AIS transponder ingeschakeld. Wanneer de marifoon wordt gebruikt om een oproep te plaatsen of een bericht te ontvangen, wordt de antenne losgekoppeld van de AIS-transponder.