Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Voorbehandeling

Voor een mooi eindresultaat is een goede voorbehandeling essentieel. Dit neemt tijd in beslag, maar voorkomt frustraties.

Op het productetiket staat informatie over de voorbehandeling. Een uitgebreid, technisch informatieblad is te vinden op de website van de fabrikant.

In het algemeen is een voorbehandeling nodig waarbij je het oppervlak eerst schoonmaakt en ontvet. Vervolgens moet je het schuren en weer ontvetten. Let op welk soort schuurpapier en korrel wordt geadviseerd. Kijk ook goed welke ontvetter geschikt is.  

Polyester plamuur voor de boot

Kleine beschadiging aan het bovenwaterschip van een polyester boot? Hiervoor kan Talamex Polyester plamuur worden gebruikt. Voor grotere reparaties adviseren wij de Epoxy Filler 1500.

Schuur scheurtjes en sterren eerst iets uit zodat de plamuur die plek beter kan opvullen. Na droging kan je het schuren met droogschuurpapier P240.

De IJssel Poltix vezelplamuur is ook geschikt voor grotere reparaties aan polyester boten. Dit is een polyesterplamuur versterkt met glasvezels. Het heeft een snelle doorharding en kan worden afgewerkt met De IJssel Super Polyesterplamuur of IJmofix.

Staal plamuur voor de boot

Kleine oneffenheden op een stalen schip, boven de waterlijn kunnen worden gevuld met Talamex Polyester plamuur of de Epifanes Combi Filler Plamuur. Laatstgenoemde is ook geschikt voor toepassing op hout. Breng het in zeer dunne lagen aan.

Bij grotere reparaties is het raadzaam om eerst een verdunde laag Epifanes Epoxy primer aan te brengen op het kale staal. Vervolgens kan je Epifanes Epoxy Filler 1500 gebruiken. Deze is ook geschikt voor het onderwaterschap, maar bij een stalen schip wordt onderwater nauwelijks geplamuurd. Mocht je dit toch willen doen, gebruik dan in ieder geval een epoxy plamuur. Watertite van International kan ook worden toegepast.

Ook voor een stalen schip geldt; eerst schoonmaken voordat je gaat plamuren! Kaal staal dient volledig vrij te zijn van roest en vervuiling. Straal indien nodig het oppervlak.

Moeilijk bereikbare of hardnekkige plekken roest kan je voorbehandelen met Epifanes Rust Remover. Breng vervolgens een laag primer aan die een roestwerende werking heeft.

Hout plamuur boot

Epoxy plamuur is ook geschikt voor een houten schip. Vergeet niet om eerst voor te strijken met een epoxy primer. Als je gebruikmaakt van de Epoxy Filler 1500 kan je de Epoxy Finishing Filler als afwerkplamuur gebruiken.

Het onderwaterschip van een houten boot wordt niet of nauwelijks geplamuurd.

Toebehoren

In onze (online) watersportwinkel vind je ook gereedschappen voor het aanbrengen en afstrijken van plamuur.