Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Op zoek naar een zwemtrap voor je motor- of zeilboot? In onze watersport webshop en megastore vind je exemplaren in verschillende materialen, maten en uitvoeringen. Ook voor onderdelen en accessoires, zoals bevestigingsvoeten en teak zwemtraptreden, kan je bij ons terecht.

Handig én veilig

Niets zo lekker als op een warme zomerdag afkoelen in het water. Van de boot afkomen is meestal geen probleem, maar weer aan boord klimmen kan een uitdaging zijn. Een zwemtrap is dan erg handig. Daarnaast biedt het ook veiligheid wanneer iemand ongewild te water raakt. Diegene kan dan onder alle omstandigheden snel aan boord klimmen. Bovendien kan je er makkelijk mee in een dinghy komen, voor als je bijvoorbeeld de romp wil inspecteren.

Welke zwemtrap kopen?

Ieder schip is anders en ook de wensen aan de dekuitrusting variëren. Daarom zijn er vele soorten zwemtrappen verkrijgbaar. De trap moet in ieder geval sterk genoeg zijn voor het betreden van een volwassen persoon. En het liefst weersbestendig zodat deze zo lang mogelijk mooi en betrouwbaar blijft. Verder zijn er keuzes te maken over:

 • Het materiaal: rvs, hout of aluminium
 • Het aantal treden: 3, 4, 5 of 6 treden
 • De uitvoering:
  • Inklapbaar en/of telescopisch (uitschuifbaar)
  • Aanvullende wensen, zoals antislipmateriaal op de treden
 • De bevestigingsmethode:
  • Vaste montage of mogelijkheid tot demontage
  • Op het dek, aan de boeg, op de spiegel, op of onder het zwemplateau

Rvs zwemtrappen

Deze verkopen wij van de merken Plastimo, Allpa en Talamex. Zowel een vast exemplaar als een losse zwemtrap behoort tot de mogelijkheden. Met de rvs sleutelplaten van Plastimo kan je de trap eenvoudig plaatsen en verwijderen. Er zijn ook ruimtebesparende inklapbare en telescopische modellen in rvs verkrijgbaar. Alsook zwemtrappen speciaal voor de boeg.

Hieronder een greep uit het assortiment:

Bekijk het volledige aanbod aan rvs zwemtrappen.

Houten zwemtrappen

Gaat je voorkeur uit naar een houten exemplaar omdat deze beter bij de boot past? Wij verkopen deze van Talamex. Er zijn twee modellen verkrijgbaar:

De trappen van Doussiéhout zijn gelakt met mahonie beits en beschikken over een speciaal ophangsysteem. Het antislipmateriaal op de treden voorkomt uitglijden.

Aluminium zwemtrappen

Van het merk Nouva Rade hebben wij aluminium zwemtrappen met 3, 4 en 5 treden in het assortiment. Deze zijn licht in gewicht en gemakkelijk op te bergen. Van Talamex zijn er zwemtrappen voor de steiger verkrijgbaar. Alsook een zwemtrap voor opblaasboten.

Touwladders

Een touwladder is ideaal voor wanneer montage op het dek of aan de spiegel niet mogelijk is. Het is eenvoudig op te bergen en daarnaast handig voor noodsituaties. In onze (online) watersportzaak vind je touwladders van Talamex met 4 en 5 treden. Let op: de treden blijven niet drijven.

Zwemtrap voor de boot kopen bij KOK watersport

Dankzij ons ruime aanbod vind je altijd een exemplaar dat bij jouw wensen past. Mocht je er niet helemaal uitkomen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.