Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 17:00

Op zoek naar accessoires voor het afmeren? In ons ruime assortiment vind je alles wat je nodig hebt om de boot aan de kade of steiger vast te leggen.

Bolders en kikkers: de perfecte hulpmiddelen

Met behulp van boot bolders en kikkers kan je veilig afmeren. Bolders, zijn vaak op de kade (ook wel meerpalen genoemd) en grotere jachten te vinden. De ronde vorm voorkomt slijtage aan de landvasten en de uitstekende pennen zorgen ervoor dat de lijnen niet losschieten. Kikkers zijn compacter en daardoor goed geschikt voor het afmeren van kleine boten. Ze worden vaak op het dek gemonteerd.

Wij leveren boot kikkers in verschillende afmetingen en materialen. In ons assortiment vind je ook een praktische inklapbare kikker gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal. Daarnaast bieden wij rvs-kruisbolders in drie maten. Welk exemplaar geschikt is voor jouw situatie, is afhankelijk van onder meer het formaat en gewicht van de boot en van de lijndikte. Wanneer je het gaat vervangen weet je vaak precies welke maat je nodig hebt. Indien helemaal nieuw dan moet je inschatten welk model en welke maat goed past in verhouding tot het schip en wellicht in de winkel even testen of de dikte van de lijnen die je aan boord hebt goed past om de bolder of kikker.

De boot beschermen met boegklampen, schuurlijsten en stootranden

Met een boegklamp, ofwel verhaalkam, kan je de lijnen over de boeg geleiden en beschadigingen aan de boot voorkomen. De boegklampen in ons assortiment zijn vervaardigd van hoogwaardig rvs en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en modellen (rechte of schuine lippen). Voor extra bescherming verkopen wij ook schuurlijsten. Deze dunne rvs-plaatjes zijn ideaal voor plekken waar touwwerk over de gelcoat of houtlijst schuurt. Om de boot zo goed mogelijk te beschermen op de juiste plaatsen, kan je ook een stootrand aanbrengen.

Schokken dempen met landvasttrekkers en landvastveren

De lijnen waarmee de boot vast ligt krijgen soms, afhankelijk van de weersomstandigheden en ligplaats, veel te verduren. De klappen van de golven kunnen grotendeels worden opgevangen door landvasttrekkers en landvastveren. Wij bieden dergelijke schokdempers in verschillende afmetingen en materialen.

Steigerringen

Veel aanlegplekken zijn uitgerust met steigerringen waar je landvasten doorheen kan voeren. Zo kan je simpel en effectief de boot vastleggen. Mocht er op jouw aanlegplek geen steigerring aanwezig zijn of behoefte zijn aan een extra exemplaar, dan verwijzen wij je graag door naar ons aanbod aan aanlegringen.

Afmeertips

In ons blog Je boot afmeren, zo doe je dat vertellen we hoe je zo veilig en eenvoudig mogelijk afmeert in verschillende situaties.

Vragen en/of advies nodig?

Onze productspecialisten staan altijd voor je klaar! Neem dus gerust contact met ons op of bezoek de watersportzaak in Rotterdam.