Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Bootlakken

Bootlak kopen? Ontdek ons assortiment en bestel eenvoudig online! Langskomen in de watersportwinkel kan natuurlijk ook. We bieden een ruim aanbod aan verf van de topmerken Epifanes, International en De IJssel.

Lees meer
141 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Een mooi, goed beschermd bovenwaterschip

Bootlak, ook wel jachtlak genoemd, is een coating voor gebruik boven de waterlijn. Het geeft een mooie glans en beschermt de romp en het dek tegen invloeden van buitenaf. Bijna alle bootlakken bevatten de volgende positieve eigenschappen:

  • Goede buitenduurzaamheid
  • Slijt-, kras- en stootvast
  • Weer- en waterbestendig
  • Uv-filter voor effectieve bescherming tegen verkleuring

Tips voor bestaande en nieuwe verfsystemen

Een bestaand verfsysteem kan worden bijgewerkt met een één-componenten bootlak. Als het bestaande systeem in slechte staat is of als er beschadigingen zijn, dan vereist de voorbereiding wat meer werk. Dan is er plamuur en primer benodigd voor herstel en hechting.

Bij een geheel nieuw systeem dien je eerst een primer en grondlak toe te passen. Ten eerste om de ondergrond af te dichten en te beschermen en ten tweede om de lak goed te laten hechten. Meer informatie hierover vind je bij de productomschrijvingen op de pagina ‘primers’.

Eén- of twee-componenten?

Twee-componenten bootlak is supersterk, uiterst duurzaam en heeft een goed glansbehoud. Daarentegen is het moeilijker te verwerken dan een één-componenten lak. En houdt er wel rekening mee dat je ook de juiste twee-componenten primer gebruikt als je voor een twee-componenten bootlak kiest.

International bootlak

International Super Gloss HS is een hoogglans één-componenten bootlak die je als “doe-het-zelver” prima zelf kan aanbrengen met een roller. Deze verf hoeft je niet na te strijken met een kwast. Met geringe inspanning creëer je hiermee een mooie glanzende eindlaag. Voor een volledige dekking raden we twee lagen aan. HS staat voor ‘High Solid’ en betekent: meer verf en minder oplosmiddelen. Hierdoor heb je minder geurbelasting.

De IJssel bootlak

De IJssel Double Coat is een twee-componenten bootlak met een lange levensduur, hoge krasvastheid en exceptioneel glansbehoud. Daarnaast is het dankzij de uitstekende vloeiing makkelijk te verwerken. Deze de IJssel jachtlak kan worden aangebracht met kwast of roller.

Let op het gebruik van een juiste primer. De keuze hierin is afhankelijk van de ondergrond. Meer informatie lees je op de detailpagina’s van de primers.

Epifanes bootlak

Voor de twee-componenten jachtlak van Epifanes geldt hetzelfde als voor de verf van De IJssel. Dit merk heeft overigens wel een eenvoudig toepasbare en verwerkbare primer (Multi Marine primer). Deze kan worden overschilderd met een één- of twee-componenten lak.  

Van Epifanes zijn ook één-componenten bootlakken verkrijgbaar. Een van de bekendste soorten is Mono-Urethane. Deze verf is gemakkelijk te verwerken, goed water- en weerbestendig en in veel kleuren beschikbaar. Het is geschikt voor nieuw- en onderhoudswerk en voor binnen- en buiten toepassing boven de waterlijn.

Bootlak kopen?

Op zoek naar een witte bootlak of blanke jachtlak? Je vindt deze en nog veel meer soorten in onze (online) watersportzaak! Behoefte aan advies? Geen probleem, neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.