Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Multifunctionele displays

Eenvoudige kaartplotters zijn doorontwikkeld tot multifunctionele displays (MFD’s) met tal van functionaliteiten. Wij hebben MFD’s van de topmerken Raymarine, Simrad en B&G in ons assortiment. De keuze voor een specifiek merk is vaak gebaseerd op eerdere ervaringen, het bedieningsgemak, de functionaliteiten en de compatibiliteit met andere apparatuur aan boord.

Lees meer

Uitgelichte merken voor multifunctionele displays

70 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Simrad en B&G MFD

De multifunctionele displays van Simrad en B&G hebben veel overeenkomende kenmerken, maar zijn uitgerust met verschillende besturingssystemen. De Simrad Go en Simrad Evo3 zijn namelijk specifiek ontwikkeld voor motorbootvaarders en de B&G Vulcan en B&G Zeus voor zeilers. De multidisplays van B&G bieden innovatieve zeilfuncties als Sailsteer, SailingTime en RacePanel. Sailsteer geeft essentiële gegevens als de windcondities, bootsnelheid, laylines en waypoints weer. SailingTime berekent nauwkeurig de verwachtte aankomsttijd. RacePanel biedt een racetimer en startlijnfuncties.

De multidisplays kunnen worden verbonden met het stuurautomaatnetwerk van de boot. Erg handig voor wie op een tweede locatie aan boord de stuurautomaat wil kunnen bedienen. Daarnaast zijn ze voorzien van een geïntegreerde wifi-module.

Raymarine MFD

Bij Raymarine MFD’s is het mogelijk om een specifiek boottype te selecteren en zo de instellingen te configureren. Het voordeel hiervan is dat de functies volledig afgestemd worden op jouw type boot. Daarnaast kan je het beeldscherm personaliseren en instellen wat zichtbaar moet zijn.

De Raymarine Axiom is inzetbaar als stand-alone kaartplotter, maar met extra componenten kan je ook een geavanceerd navigatienetwerk creëren. Daarnaast is het mogelijk om via wifi de MFD met een tablet of smartphone te koppelen, zodat dit device als repeater/remote bruikbaar is. Hiervoor is wel de app van Raymarine nodig. Dankzij de geïntegreerde wifi-module kan je ook een draadloze verbinding met een radar dome (Raymarine Quantum) realiseren. In ons blog Axiom Pro van Raymarine vind je meer informatie over Raymarine's meest geavanceerde MFD. 

Cartografie, koppelmogelijkheden en antennes

Alle multifunctionele displays in ons assortiment zijn compatibel met de cartografie van Navionics in MSD-formaat, waarop een groot gebied naar keuze kan worden geprogrammeerd. De MFD’s werken met het NMEA2000 protocol voor koppeling met andere apparatuur wanneer er een NMEA-netwerk is aangelegd. Dit is ook de enige manier waarop communicatie tussen een multidisplay en andere instrumenten als een windmeter, dieptemeter, marifoon en AIS mogelijk is. Houd daar rekening mee bij aanschaf van een MFD.

De multifunctionele displays zijn voorzien van een interne gps-antenne, wat meestal een zeer goed ontvangst oplevert. Wanneer je de MFD ergens binnenin een stalen schip monteert zal de ontvangst mogelijk wel slecht zijn. Je kan dit verbeteren met behulp van een externe gps-antenne, die aansluitbaar is op het NMEA2000-netwerk. Of in het geval van Raymarine op het SeatalkNG-netwerk, zoals de Raymarine RayStar