Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk om de boot in een optimale conditie te houden. In ons assortiment vind je alle benodigde producten voor deze klus, van smeermiddelen tot aan antivries en tankreinigers.

Universeel smeermiddel

Het beste droge smeermiddel voor aan boord, McLube Sailkote, is bij ons verkrijgbaar. Het product is speciaal voor de watersport ontwikkeld en toepasbaar op romp- en dekbeslag dat regelmatig gesmeerd moet worden. Binnen enkele seconden bewegen de zeilen, het dekbeslag of de blokken weer vloeiend. Sailkote is eenvoudig aan te brengen en vuil- en waterafstotend.

Motorolie

Als er iets van de boot om onderhoud vraagt, dan is het wel de motor en alle onderdelen m.b.t. het mechanisme en de voortstuwing. Voor een goede werking is het essentieel om motorolie te gebruiken. Houd tijdens het kiezen van de juiste olie rekening met de viscositeit, ofwel de “stroperigheid”, en het soort olie. Er zijn exemplaren voor de motor zelf en voor de keerkoppeling (ATF) verkrijgbaar. Veel merken hebben hun eigen olie en vermelden op de verpakking welk soort het betreft en voor welke motormodellen het geschikt is.

We hebben veel universeel toepasbare oliën en vetten van Eurol in het assortiment. Zowel voor de diesel-inboard als voor de 2- en 4-takt outboard motor. Veel voorkomend hierin zijn de types 10W30 en 15W40.

Schroefasvet

In onze (online) watersportwinkel kan je terecht voor schroefasvet van de merken Eurol en Starbrite. Starbrite Lithium is niet alleen ideaal voor het smeren van de schroefas, maar ook voor bijvoorbeeld de winches en ankerkettingen. De producten van Eurol zijn bestand tegen zoet én zout water en daardoor ook geschikt voor glij-, rol- en kogellagers.

Bekende en vertrouwde producten

Veel booteigenaren hebben een voorkeur voor bepaalde onderhoudsproducten. Bijvoorbeeld door positieve ervaringen met het merk of omdat ze weten dat een middel goed werkt. Daarom hebben wij een divers aanbod van verschillende merken, waaronder Vetus, Volvo Penta en Yanmar.

Hydraulische olie

Veel schepen zijn voorzien van een hydraulische besturing. Een dergelijk systeem heeft in principe weinig onderhoud nodig, maar het oliepeil dient wel regelmatig gecontroleerd en eventueel bijgevuld te worden. Belangrijke eigenschappen van een hydraulische olie zijn: dun, vloeibaar, hoge viscositeit en werkzaam onder alle temperaturen. In onze webshop en megastore vind je olie van de merken Seastar en Vetus.

Antivries

Voor een optimale bescherming van de motor verkopen wij hoogwaardige antivries van Eurol en Volvo Penta. Starbrite antivries voorkomt bevriezing van de drinkwatersystemen.

Tankreinigers

De drinkwater-, vuilwater- en brandstoftanks moeten natuurlijk ook gereinigd worden. Ook hiervoor hebben wij producten in het assortiment.

Handige onderhoudsproducten voor aan boord

De Griffon Contactspray CS90 is ideaal voor de reiniging van elektrische contacten, zoals regelaars en potmeters. Het verbetert de geleiding en voorkomt spanningsverlies. De Talamex PTFE spray is een effectief, antistatisch smeermiddel op teflonbasis. Het is geschikt voor het smeren van metalen en kunststoffen die onder langdurige en hoge belasting staan.