Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Eurol

Eurol ken je misschien van de smeermiddelen, technische vloeistoffen, reinigings- en onderhoudsproducten. Maar ken je ook het verhaal achter dit merk, dat werkelijk van wereldklasse is?

De geschiedenis

Grensverleggend ondernemerschap en een uitstekend gevoel voor kwaliteit vormen voor Johan Pfeiffer in 1977 de drive om het oliemerk ‘Eurol’ op te zetten. De merknaam is een samenvoeging van Europa en olie. Deze naam benadrukt direct de internationale ambitie van Johan Pfeiffer. De producten dragen de goedkeuring van vooraanstaande fabrikanten en zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 65 landen.

In de jaren negentig komt de productie (het blenden van olie) in eigen hand om daarmee een nog constantere en betere kwaliteit te garanderen. Eurol is vanaf dat moment de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen. In de motorsport, waar de passie van Johan ligt, wordt de kwaliteit van Eurol al snel bewezen. Veel motor- en autocoureurs komen tot grote prestaties, mede door het gebruik van Eurol-producten. Het merk ontwikkelt een steeds grotere internationale bekendheid, mede door de samenwerking met verschillende teams in de Dakar race. Deze zwaarste rally ter wereld is het ultieme bewijs van de kwaliteit van Eurol en het is de perfecte omgeving om de producten door te ontwikkelen en te verbeteren.

Inmiddels produceert een team van zo’n 150 medewerkers onder leiding van Martijn Pfeiffer (de zoon van Johan) een totaalassortiment van smeermiddelen, technische vloeistoffen, reinigings- en onderhoudsproducten. Daarmee worden uiteenlopende segmenten bediend zoals automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepsvaart.

Wereldklasse

Het volgende hoofdstuk uit het succesverhaal van Eurol is de nieuwbouw op het XL park, in Almelo. Je vindt daar een hypermoderne productielocatie mét eigen laad- en loskade, dankzij het nabijgelegen Twentekanaal. De productiecapaciteit verviervoudigt, om zo aan de groeiende vraag naar Eurol-producten te kunnen voldoen. Op deze locatie wordt de reeds ingevoerde 'Worldclass Manufacturing' methodiek verder verfijnd.

Eurol bij KOK watersport

De producten van Eurol zijn te koop in onze webshop en in de megastore, waar onze medewerkers je ook advies op maat kunnen geven.