Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Waarom Navionics een goede keuze is

Bij Navionics werken ze al jaren aan het maken van de meest actuele en gedetailleerde waterkaarten. Het merk is in 1984 in Italië opgericht en uitgegroeid tot marktleider op het gebied van marine cartography. De organisatie richt zich continu op verbeteringen en maakt daarvoor gebruik van overheids- en private bronnen, maar voert ook zelf onderzoeken uit.

Navionics dekt vrijwel alle oceanen, kustwateren, rivieren en meren. Daarnaast geven de kaarten gedetailleerde informatie over binnenwateren, wat belangrijk is voor Nederlandse bootbezitters. Op de gebruiksvriendelijke en interactieve kaarten staan havenplattegronden, jachtwerven, dieptelijnen en tankstations. Daarnaast vind je er informatie over stromingen, getijden en navigatiemogelijkheden.

Navionics ontwikkelt SonarCharts (HD bathymetrische kaarten) met uitzonderlijke bodemcontourdetails van zeeën, meren en rivieren. Dit is ideaal voor onder meer het lokaliseren van visgebieden op elk diepteniveau. 

De gegevens zijn afkomstig van onder meer de hydrografische dienst en worden gedigitaliseerd. Vervolgens worden er vectorkaarten van gemaakt waardoor vrijwel alles in verhouding blijft tijdens het in- en uitzoomen op de navigatiedisplay.

Van positiebepaling door GPS naar innovatieve digitale kaarten

Technologische ontwikkelingen staan niet stil. Waar men in de jaren 80 en 90 al blij was met een positiebepaling door GPS, kan je decennia later jezelf zien varen op een groot display en zelfs routes en waypoints creëren. En dit gaat nog een stap verder voor wie de locatie wenst te delen met familie, vrienden en andere bootbezitters op het water.

Door samenwerking tussen een mobile device en de ingebouwde kaartplotter aan boord zijn er nog meer mogelijkheden en kunnen onder meer routes van tevoren worden voorbereid en worden overgezet op de MFD of kaartplotter.

Een digitale vaarkaart werkt met lagen en op een modern navigatieapparaat kan je zelf aangeven hoe gedetailleerd de data moet zijn. Behoefte aan overzicht? Kies dan voor alleen de benodigde informatie. Wil je juist alle data zien die voorhanden is, zoals dieptes, betonning, bruggen en havens? Dat behoort ook tot de mogelijkheden.

Soorten Navionics waterkaarten

Er zijn Navionics Plus kaarten en Platinum kaarten verkrijgbaar. De eerste zijn 2D kaarten met alle essentiële informatie. De Platinum kaarten tonen kleinere gebieden, maar bieden wel extra features zoals een 3D view en panoramische foto’s van havens.

In ons assortiment vind je voorgeprogrammeerde charts van bijvoorbeeld heel Nederland, update-kaarten en kaarten waarop je zelf een gebied kan installeren met de Navionics Chart Installer. Bij aanschaf van een SD/MSD kaart ontvang je een USB dongle zodat je deze in de pc of laptop kan steken. Na activatie heb je een jaar lang recht op updates.

Voor een update-kaart geldt min of meer hetzelfde. Echter vraagt het programma op de pc dan ook om de oude Navionics kaart.

Er zijn Small gebieden, zoals de binnenwateren van Nederland, en er zijn Large gebieden die een enorm gebied dekken van bijvoorbeeld Benelux + UK.

Een digitale waterkaart van Navionics kopen?

Ontdek dan ons aanbod in de (online) watersport winkel. Heb je advies nodig? Onze productspecialisten helpen graag, neem dus gerust contact met ons op.