Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Het begin van Navionics

De Navionics waterkaarten zijn ontstaan uit de behoefte aan nauwkeurige informatie om te kunnen navigeren op het water, met de visie van de Italiaanse ingenieur Giuseppe Carnevali, met een passie voor zeilen. Het doel van de oprichting van Navionics in 1984 was om gedetailleerde kaarten te bieden aan watersporters en voor maritiem gebruik. Door middel van diverse technologie en metingen werden gegevens verzameld over onder andere de waterwegen, kustlijnen en bodemgesteldheid.

Voor welke gebieden zijn Navionics waterkaarten?

De digitale waterkaarten zijn verkrijgbaar voor verschillende regio’s en waterwegen over heel de wereld. Het kan voor zowel de binnenwateren als meren en rivieren worden gebruikt, maar ook op zee en voor de oceanen. Je kan de kaarten per gebied aanschaffen en downloaden.

Je kan ervoor kiezen om de waterkaart per gebied aan te schaffen of om een MSD Plus kaart te kopen, waarbij je zelf nog kan bepalen welke kaart je downloadt.

Voor wie zijn de waterkaarten bedoeld?

De Navionics waterkaarten kunnen door iedereen die watersport beoefent worden gebruikt, maar ook vissers en grotere vaart kunnen baat hebben bij het gebruik van de digitale kaarten. Praktisch voor iedereen die routes wil plannen of locaties wil verkennen op het water. Belangrijk is wel dat je een kaartplotter of multifunctioneel-display hebt die compatibel is met Navionics. 

Hoe werken de waterkaarten?

Als je een waterkaart aanschaft, kun je deze gebruiken op een compatibel systeem. Er zijn verschillende systemen voor, waaronder multidisplays en kaartplotters van Raymarine, B&G en Simrad.  

In het geval van een MSD kaart met een voorgeprogrammeerd gebied dient deze wel nog te worden geactiveerd op de computer met behulp van het programma Chart Installer van Navionics. Wanneer je een account aan hebt gemaakt bij Navionics kun je vervolgens ook zelf een jaar lang (vanaf datum activatie) de kaart updaten met het programma Chart Installer. Na deze periode is het mogelijk om een Navionics update kaart aan te schaffen. 

Hoe blijven de kaarten up to date?

Wanneer je de kaart(en) eenmaal hebt, kan je ze wanneer nodig updaten. De gegevens van de gebieden en de actuele informatie worden continu bijgewerkt. Navionics krijgt 24/7 input over de omstandigheden en condities van de waterwegen. Deze informatie is van verschillende bronnen afkomstig, hieronder benoemen wij de verschillende bronnen:

  • Overheidsinstanties
  • Maritieme autoriteiten
  • Cartografen
  • Lokale instanties
  • Gebruikers van de kaarten, community input
  • Sateliet- en luchtfotografie (beschikbaar op Navionics Platinum)
  • Sonar technologie en hydrografische metingen
  • Surveys

Met bovenstaande informatiebronnen en technologie worden de kaarten doorlopend aangevuld en aangepast. Dit biedt de gebruiker betrouwbare gegevens en inzichten in de gebieden waar ze navigeren. Veel van de updates worden automatisch uitgevoerd, waardoor de gebruiker niet steeds handmatig de applicatie hoeft bij te werken.