Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Acculader-omvormer combi’s

Op deze pagina vind je acculader-omvormer combinaties die een krachtige lader en efficiënte omvormer in één behuizing integreren. Deze veelzijdige apparaten zijn verkrijgbaar van de merken Mastervolt en Victron.

Lees meer
21 resultaten (1-21)
Sorteren op:

Voordelen

Het voordeel van een combi is dat je maar één apparaat hoeft te monteren en elektrisch aan te sluiten voor het laden van de accu’s aan boord en omvormer voor je elektrische apparaten die op 230V werken. Daarnaast is de capaciteit van de acculader in verhouding tot de grootte van de omvormer. Wat we daarmee bedoelen is dat een relatief grootte omvormer logischerwijs meer stroom verbruikt en er dan voldoende acculader-capaciteit nodig is om de verbruikte ampères weer aan te vullen in de accu’s. Simpel gezegd dienen omvormer, acculader en accubank in balans te zijn.

Victron Multiplus

De Victron Multiplus combineert een krachtige zuivere sinusgolf-omvormer met een geavanceerde acculader met adaptieve laadtechnologie en een snelle AC-wisselschakelaar. Het apparaat heeft een UPS-functie en PowerAssist-functie. Laatstgenoemde voorkomt overbelasting van de generator of walstroom en geeft extra stroom. Als de stroom uitvalt of als de stroomvoorziening wordt onderbroken, zorgt de UPS-functie ervoor dat elektronische apparaten kunnen blijven functioneren. Daarnaast kan je met parallelschakeling het beschikbare vermogen vergroten. Verder is de Multiplus voorzien van twee AC-uitgangen en uit te breiden met een paneel voor bediening en monitoring. Het instellen van de beschikbare walstroom is hier ook mee mogelijk. Wil je nog een stap verder gaan dan kan je het apparaat koppelen aan een GX-toestel, zoals de Cerbo GX, en het systeem controleren en regelen. Meerdere apparaten van Victron aan boord kunnen dan met elkaar communiceren.

Mastervolt CombiMaster

De Mastervolt CombiMaster is een combinatie van een krachtige 3-step acculader, zware omvormer en een schakelautomaat in één compacte behuizing. Het is de kleinste en lichtste combi in zijn klasse, maar voorziet zelfs de zwaarste en meest gevoelige apparaten moeiteloos van stroom. De CombiMaster garandeert betrouwbaarheid, gebruiksgemak en ongeëvenaarde prestaties. Met deze krachtpatser zijn spanningsschommelingen en -uitval verleden tijd. Het schakelt automatisch tussen netaansluiting en omvormerbedrijf en de PowerAssist-functie beschermt de netzekering. Bovendien is de CombiMaster voorzien van MasterBus, CZone en NMEA 2000.

Welk model moet ik kiezen?

De modellen variëren in vermogen, voor elke toepassing is een geschikt exemplaar. Welk model je nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren:

  • Hoeveelheid verbruikers aan boord
  • Benodigde vermogen voor de zwaarste verbruiker(s)
  • Hoeveel van deze apparaten er mogelijk tegelijk worden ingeschakeld

Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van de accubank aan boord (Ah). Dit heeft invloed op zowel de mogelijke gebruiksduur van de verbruikers in totaliteit en dat dit in verhouding is tot de grootte van de acculader.