Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Een schip is een trots bezit. Bootbeveiliging is daarom erg belangrijk. Er zijn verschillende bootsloten, zoals kabels en kettingen. Wij verkopen ze van gerenommeerde merken als Masterlock, Stazo en Lockk.

Bootslot kopen

Je kunt voor een oogkabel kiezen die je door de steiger of een stalen oog heen haalt en weer terug om de uiteinden te voorzien van een zwaar uitgevoerd hangslot.

Voor motorboten of sloepen met een buitenboordmotor is het ook mogelijk om een lassokabel te combineren met een buitenboordmotorslot.

De bootsloten van Stazo zijn erg geliefd onder watersporters. Dit merk biedt een ruim aanbod aan kwalitatieve kabelsloten, hangsloten en steigersloten. Voor bijvoorbeeld sloepen met een binnenboordmotor is de Decklock een populaire keuze.

Goedgekeurde bootsloten voor de verzekering

Een goed bootslot wordt door verzekeringsmaatschappijen verplicht gesteld bij de aanvraag van een verzekering. De meeste maatschappijen vereisen een slot met een SCM-certificering of ART-keurmerk.

Of het bootslot dat je wilt kopen geaccepteerd wordt door de verzekeringsmaatschappij hangt af van wat er in de polisvoorwaarden vermeld staat. Neem voor de zekerheid contact op met de verzekeraar.

SCM-certificering

Een bootslot met SCM-certificering voldoet aan specifieke eisen wanneer het gaat om sterkte, stevigheid en weerbaarheid tegen vernieling. Met dit keurmerk weet je zeker dat je goede bootbeveiliging aan boord haalt.

ART-keurmerk

De afkorting ART staat voor ANWB, RAI-vereniging en TBBS (technisch bureau ter bevordering schadepreventie). Het keurmerk is ontwikkeld om de betere preventiemiddelen mee te kunnen onderscheiden. Met sterren (1 t/m 5) wordt aangegeven in hoeverre de boot is beveiligd tegen diefstal. Hoe meer sterren, hoe hoger de preventiewaarde van het slot.

Vragen en/of advies?

Wil je een bootslot kopen, maar kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoekje aan de watersportwinkel. Er staat altijd iemand klaar om te helpen.