Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Kaartplotters en fishfinders

Met een kaartplotter aan boord, ook wel navigatie plotter of GPS plotter genoemd, weet je altijd waar je bent en kan je eenvoudig een route uitstippelen. In tegenstelling tot multifunctionele displays (MFD’s) zijn kaartplotters voornamelijk bedoeld voor positieberekening en kaartweergave.

Wij hebben kaartplotters van onder andere de kwalitatief hoogstaande merken Raymarine en Simrad in het assortiment.

Lees meer
14 resultaten (1-14)
Sorteren op:

Welke kaartplotter kopen?

Zowel de Raymarine Element S serie als de Simrad Cruise serie bestaat uit gunstig geprijsde en gebruiksvriendelijke kaartplotters. Welk type het meest geschikt is voor jouw situatie, is afhankelijk van de wensen. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste exemplaar.

Raymarine kaartplotter

Voor veel motorbootvaarders en vissers is de Raymarine Dragonfly een bekende kaartplotter met sonarmogelijkheden. De ontwikkelingen staan niet stil en de volgende generatie is alweer een feit; de Raymarine Element S serie. Deze serie bestaat uit betaalbare plotters die werken met Raymarine’s legendarische display- en navigatietechnologie.

Uitstekende prestaties

Raymarine Element S plotters zijn ontwikkeld voor watersporters die geen behoefte hebben aan geavanceerde sonartechnologie op hun boot, maar wel eisen stellen aan de kaartplotter. De ingebouwde 10Hz GPS-ontvanger werkt snel en nauwkeurig en zorgt ervoor dat je altijd de weg weet te vinden op het water. Verder biedt de responsieve quadcore-processor de hoogste prestaties in beeldverwerking. Bovendien zijn de heldere displays van 7, 9 of 12 inch in alle weersomstandigheden goed afleesbaar. Je bent dus gegarandeerd van kwaliteit.

Geschikt voor diverse kaarten

Raymarine Element S plotters werken in combinatie met kaarten van Navionics, C-Map en Lighthouse NC2 in MSD-formaat. Navionics kaarten geven gedetailleerde informatie op binnenwateren en langs de kust over onder meer betonningen en jachthavens.

Gebruiksvriendelijk

Het LightHouse Sport-besturingssysteem maakt de kaartplotters eenvoudig in het gebruik. De menu’s zijn snel bereikbaar, het systeem is gemakkelijk te personaliseren en de grote waypoint-toets zorgt voor snelle markering van jouw favoriete locaties. Daarnaast is de knop-bediening ideaal voor wanneer je op ruim water of open zee vaart. De Raymarine kaartplotters zijn ook voorzien van een NMEA2000-aansluiting waardoor gebruiksvriendelijke functies als stuurautomaatintegratie en weergave van zeilinstrumenten geactiveerd kunnen worden. Bovendien biedt de Element S serie de mogelijkheid voor wifi-verbinding met de Quantum CHIRP radar.

Kaartplotter met fishfinder of dieptemeter

Met behulp van een transducer kan je de Raymarine Element S ‘ombouwen’ tot kaartplotter fishfinder combinatie. Het is ook mogelijk om zo een kaartplotter dieptemeter combinatie te creëren.

De Element S ondersteunt CPT-S transducers (CHIRP) met spiegelmontage of rompdoorvoer.

Kaartplotter met AIS

Wil je graag een kaartplotter met AIS aanschaffen? De Raymarine Element S is voorzien van een NMEA2000-poort waardoor aansluiting op een AIS-ontvanger mogelijk is. Vervolgens kan je de functie ‘AIS object-overlays’ gebruiken.

Meer informatie over deze Raymarine kaartplotter?

Lees dan ons blog Raymarine Element S navigatiedisplays.

Simrad kaartplotter

De Simrad Cruise is voorzien van alle noodzakelijke basisfunctionaliteiten en is één van de meest intuïtieve kaartplotters op de markt. Met de Cruise haal je een betrouwbare navigatie plotter in huis tegen een scherpe prijs.

Gebruiksgemak op een hoog niveau

Simrad Cruise kaartplotters combineren essentiële GPS-functies met een eenvoudige dieptepeilingsfunctie en beschikken niet over ingewikkelde sonar- en netwerkfuncties. Je hoeft dus geen complexe elektronica onder de knie te krijgen.

De gebruikersinterface wordt bediend met een draaiknop en een toetsenbord, waardoor je soepel door menu’s kan navigeren en essentiële informatie gemakkelijk kan opvragen. Daarnaast beschikken de plotters over een goed afleesbaar scherm, montagebeugel en een sonartransducer.

Compatibel met diverse kaarten

De Simrad Cruise is net als de Raymarine Element S compatibel met kaarten van Navionics en C-Map in MSD-formaat.

Kaartplotter met CHIRP-sonar

De meegeleverde CHIRP Sonar-transducer geeft de diepte gedetailleerd en nauwkeurig weer zonder dat je vooraf hoeft te programmeren. Geselecteerde weergaven zijn onder meer sonar, navigatie, grafiek of een combinatie hiervan door middel van een split-screen.

Kaartplotter kopen?

Kom je er niet helemaal uit en heb je aanvullend advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de watersportwinkel. Onze productspecialisten helpen je graag bij het kopen van de juiste kaartplotter voor jouw boot.