Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Wij verkopen reddingsvesten voor dames, heren en kinderen. Of je nou op binnenwater, een groot meer of op zee gaat varen, wij hebben het juiste vest!

Het verschil tussen een reddingsvest en zwemvest

Een reddingsvest is ontwikkeld om verdrinking te voorkomen. De drenkeling wordt automatisch in de rugwaartse positie gedraaid zodat de luchtwegen vrij blijven. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel, je moet zelf in de juiste positie gaan liggen. Het heeft minder drijfvermogen dan een reddingsvest en wordt veel gebruikt door dinghy zeilers en voor funsporten, zoals waterskiën. In onze (online) watersportwinkel kan je zowel een reddingsvest kopen als een zwemvest.

Ruim aanbod aan reddingsvesten

Op de meeste wateren is het verplicht om voor iedere opvarende een reddingsvest aan boord te hebben. Wij verkopen verschillende uitvoeringen van de merken Besto, Lalizas, Secumar en Spinlock. Genoeg keuze dus! Afhankelijk van onder meer het vaargebied, gewenste comfortniveau en de uitrusting maak je een keuze. Sommige vesten zijn compleet uitgerust met sprayhood en lampje, zoals het deckvest van Spinlock. Veel andere vesten kan je hiermee uitbreiden.

Er zijn grofweg twee soorten reddingsvesten: schuimvesten (de felgekleurde oranje exemplaren) en automatische reddingsvesten. De keuze voor een schuimvest is afhankelijk van je gewicht. Automatische reddingsvesten zijn verkrijgbaar met een drijfvermogen van 150N tot 300N. 165N is geschikt voor binnenwater, zoals het IJsselmeer. Een vest in de hoogste categorie kan worden gebruikt op open water, zee en op de oceaan.

Voor de allerkleinsten hebben we opvallend gekleurde baby reddingsvesten. Deze zijn uitgevoerd met een hoge kraag, beenband en reflectiestrips en uiteraard CE-gekeurd. Let goed op de maat. Een vest mag niet te klein of te groot zijn. In het assortiment vind je ook automatische kinder reddingsvesten vanaf een gewicht van 15 kilogram. 

Toebehoren van automatische reddingsvesten

Je kan bij ons ook terecht voor noodverlichting, cilinders, smelttabletten, herlaadsets en andere toebehoren van automatische reddingsvesten. Ontdek het aanbod.

Een automatisch reddingsvest laten keuren?

In een noodsituatie is het van levensbelang dat een reddingsvest correct functioneert. Exemplaren van bekende merken als Spinlock en Secumar kunnen via ons worden gekeurd door een gespecialiseerde partij. Meer informatie lees je in het blog Reddingsvest keuren en onderhoudstips.

Reddingsboeien en -kussens

Maak je veiligheidsuitrusting compleet met een reddingsboei en/of -kussen.

Reddingsvest kopen?

Een reddingsvest kopen kan eenvoudig in onze webshop. Neem bij vragen en/of voor advies gerust contact met ons op. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze watersportwinkel in Rotterdam. Daar staat ook altijd een productspecialist klaar om te helpen.