Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Boothoezen

Om ervoor te zorgen dat je boot optimaal beschermd is tegen weersomstandigheden en elementen van buiten, is een stevige boothoes van belang. Wanneer je een open boot hebt helpt een boothoes het dek en de zitmeubelen te beschermen. Wij bieden diverse soorten en maten kwalitatieve boat covers aan. 

Lees meer
16 resultaten (1-16)
Sorteren op:

Te gebruiken op diverse open boten

De boothoezen in ons assortiment zijn universeel toepasbaar op diverse vaartuigen. Van rubberboot tot sloep. Met de D-ringen kan je de hoes perfect op maat maken. Dus je hoeft je ook geen zorgen te maken als jouw boot afwijkende afmetingen heeft. Een universeel afdekzeil is goedkoper dan een op maat gemaakte hoes en net zo effectief. Bovendien kan je het hergebruiken wanneer je een nieuw model of ander vaartuig koopt.

Materialen van een boat cover

Meestal zijn boothoezen gemaakt van duurzame materialen om ervoor te zorgen dat de boat cover lang meegaat en dus een stootje kan hebben. Het materiaal moet goed bestand zijn tegen onder andere regen, UV-straling en vuil. Denk hierbij aan canvas of polyester, deze materialen zijn sterk en duurzaam.

Boothoes bevestigen

Voor de perfecte bevestiging kan je ook trapeze elastiek gebruiken. Dit voorkomt dat de boothoes gaat wapperen tijdens een stevige wind. Zandzakjes zijn ook ideaal om het zeil goed op zijn plek te houden.

Welke maat kiezen?

De hoezen zijn in verschillende maten leverbaar. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van de maat van je boot. Als je een iets ruimere hoes kiest kan er bijvoorbeeld nog een steunpaal onder worden geplaatst. Zo creëer je een tent waardoor het regenwater van het doek afglijdt. Meestal is het mogelijk om de boat covers aan de rand met behulp van D-ringen op maat te spannen.

Het nut van een boat cover

Je wil natuurlijk niet dat jouw schip wordt aangetast door regen, zon, vuil, stof en andere invloeden van buitenaf. Met een boothoes zorg je voor optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden waardoor jouw vaartuig mooi schoon en onbeschadigd blijft.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een afdekzeil?

Niet iedere boothoes is geschikt voor elke boot. Het is verstandig om van tevoren een aantal zaken te overwegen voor de aanschaf ervan. Hieronder benoemen wij een aantal items, die wellicht van belang zijn voor je keuze.

  • De bestendigheid: de weersomstandigheden maken hier een groot deel van uit. Het weer op het binnenwater in Nederland zal anders zijn dan de omstandigheden in de haven aan de mediterrane zee. Zoek een boothoes uit die bestand is tegen regen, wind, kou en UV-straling.
  • Opbergen: misschien is er op je boot extra ruimte om het afdekzeil op te bergen en sommigen worden met een opberghoes geleverd.
  • Bevestiging: er zijn diverse manieren om de boothoes te bevestigen. Denk aan gespen, haken en ritsen. Maar ook kan de hoes door middel van extra gewicht aan de buitenkant op zijn plaats worden gehouden.
  • Ademend: om te voorkomen dat er schimmel of roest ontstaat, moet de boothoes kunnen ‘ademen’, dit is ook afhankelijk van het soort materiaal.
  • Een passend model: de pasvorm van een boothoes is ook van belang om te voorkomen dat deze door de wind eraf wordt geblazen of dat er ruimte ontstaat voor water om door te dringen.

Esthetiek van je boot

Door het gebruik van een boothoes zorg je ervoor dat de glans en kleur beter blijft behouden. Bovendien voorkomt het beschadigingen door vuil en verkleuring door UV-stralen. Een dekzeil zorgt er ook voor dat bij het stilliggen van de boot deze er alsnog netjes uitziet en dat regen ervan af loopt.

Boothoes kopen?

Een goede boothoes is essentieel voor de levensduur van jouw boot. Bij KOK watersport vind je kwalitatief hoogwaardige afdekzeilen voor een scherpe prijs. We hebben ook dekkleden voor tijdens de winterstalling in het assortiment.

Bestel jouw nieuwe boothoes eenvoudig in onze webshop. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze watersportwinkel in Rotterdam.