Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 17:00

Handheld marifoon

Een handheld marifoon is een goede keus voor de recreatievaart waarbij het handig is om een communicatie middel ter beschikking te hebben. Dankzij de geïntegreerde accu en antenne hoeft er voor een losse marifoon niks ingebouwd te worden. Wij hebben hand marifoons van de bekende merken Icom en Standard Horizon in het assortiment.

Lees meer

Uitgelichte merken voor handheld marifoons

7 resultaten (1-7)
Sorteren op:

Handheld marifoon versus vaste marifoon

Voor de handheld marifoon gelden dezelfde eisen als voor de vaste marifoon. Dat betekent dat het ook de enige marifoon aan boord mag zijn, dezelfde kanalen zijn geprogrammeerd en er gelden dezelfde plichten. Om de hand marifoon op het binnenwater te gebruiken zijn minimaal een Basiscertificaat en ATIS-nummer nodig.

Een handheld marifoon heeft als groot voordeel dat er niets aan de boot verbouwd hoeft te worden en dat het apparaat draagbaar is. Op deze manier is er toch de zekerheid van een communicatiemiddel aan boord zonder ingewikkelde installatie.  

Een nadeel vergeleken met een inbouw marifoon kan zijn dat de antenne een stuk kleiner is en lager op de boot zit. Hierdoor is het uitzendvermogen wat lager en neemt het bereik af met maximaal 7 mijl. De losse marifoon is dus vooral geschikt voor communicatie op korte afstanden. Daarnaast moet bij een draagbare marifoon de accu regelmatig worden opgeladen zodat deze niet uitvalt op het verkeerde moment.

Een greep uit de regels voor het gebruik van een marifoon

Marifoons maken gebruik van specifieke communicatiekanalen, de kanalen zijn toegewezen door de maritieme autoriteiten. Het is belangrijk om te weten welk kanaal je voor welke boodschap moet gebruiken. Daarnaast moet de communicatie kort, bondig en verstaanbaar zijn. Bovendien is het handig om de maritieme basiswoorden en uitdrukkingen te kennen om op de juiste wijze te kunnen communiceren. En ook erg belangrijk: noodoproepen hebben altijd voorrang op andere berichten en communicatie.

Handheld marifoons in ontwikkeling

Hand marifoons worden steeds verder ontwikkeld. Zo worden veel modellen kleiner zodat ze nog eenvoudig meegenomen kunnen worden van en aan boord. Daarnaast bieden sommige merken functionaliteiten als een drijvende behuizing en USB oplaadbare accu’s.

DSC handheld

Veel zeegaande boten hebben een marifoon met DSC-functie aan boord. DSC staat voor Digital Selective Calling en maakt het mogelijk om met een speciale toets een voorgeprogrammeerd noodbericht te versturen naar de kustwacht en reddingsdiensten. De marifoon is ook voorzien van een ingebouwde gps-antenne waardoor de coördinaten meegestuurd kunnen worden.

Diverse handheld marifoons zijn voorzien van een DSC-functie, zoals de Standard Horizon HX890E. Ook geïnteresseerd in AIS? De Icom IC-M94DE DSC is ’s werelds eerste draagbare marifoon met DSC én AIS.

Standard horizon handheld marifoon

Het Japanse Standard Horizon ontwikkelt hand marifoons met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het merk heeft compacte modellen in het assortiment en meerdere versies kunnen blijven drijven en opgeladen worden via USB.

Icom handheld marifoon

Icom is al jaren gespecialiseerd in radioapparatuur en staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige afwerking en materialen. Daarnaast is dit merk altijd aan het innoveren waardoor vernieuwende features elkaar snel opvolgen.

Handheld marifoon kopen?

Een handheld marifoon kopen doe je eenvoudig online in onze webshop. Mocht je er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact op. Langskomen in de watersportwinkel kan natuurlijk ook. Er staat altijd iemand klaar om te helpen de beste handheld marifoon te kopen.