Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Onder tuigage valt eigenlijk alles wat te maken heeft met de zeilen, het touwwerk en het lopend (beweegbaar) want. Deze categorie omvat alle producten die nodig zijn voor de voortstuwing van een zeilschip.

Haal het maximale uit je zeilervaring

Met de juiste materialen kan het! Wij hebben alles op het gebied van tuigage en dekbeslag van merken als Lewmar, Barton, Harken, Pfeiffer en Seldén.

Dekbeslag voor de boot

Wij bieden een uitgebreid assortiment van dekbeslag met onder meer dekogengenuarails en genuasledes, alsook complete grootschoot overloop systemen. Daarnaast kan je bij ons terecht voor vele soorten valgeleidersvalstoppers en schootklemmen. Voor iedere genuaschoot, spinnakerschoot en trimlijn is een oplossing.

Blokken

KOK watersport heeft het meest uitgebreide aanbod aan blokken. Of het nu gaat om één-op-één vervanging van bestaande blokken aan boord of een nieuw samen te stellen systeem; wij verkopen het! En mochten er echt bijzondere wensen zijn waarvoor andere blokken benodigd zijn, dan kunnen we het voor je bestellen.

De Lewmar Synchro blokken zijn ideaal voor cruisen en de HTX-modellen voor zowel cruisen als racen. Harken en Seldén blokken worden ook toegepast voor cruising en wedstrijdzeilen. Voor de wat meer klassieke schepen zijn er nog Tufnol blokken leverbaar van het merk HYE. Dit zijn hardweefselblokken met rvs-beslag. Tenslotte hebben we ook nog Barton blokken en de bekende Core, Utility en Orbit blokken van Ronstan in het assortiment.

Schootlieren

Ook voor schootlieren ben je bij ons aan het juiste adres! Zowel sjorlieren voor open zeilboten als selftailing lieren voor grotere jachten zijn in onze (online) watersportzaak verkrijgbaar. Maar ook toebehoren als lierhendels en BluePerformance lierhoezen.

Sluitingen

Er is genoeg keus aan sluitingen: D-sluitingenharp sluitingenSoftlinkkarabijnhakensnapshackles en valsluitingen. Veelal alles is uit voorraad leverbaar.

Boot touw

Touwerk is wellicht het meest traditionele onderdeel van de bootuitrusting. Vandaag de dag zijn er landvasten van polyester en polypropyleen, vallijnen en schoten van polyester en high-end lijnen van Dyneema. Vanwege de uv-bestendigheid en lage rek worden veel lijnen ook gemaakt van een combinatie van materialen. Touwwerk is te koop aan de meter en zelfs kant-en-klaar voor ultiem gemak. Kant-en-klare landvasten en kant-en-klare vallijnen van Talamex behoren tot de mogelijkheden. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog over boot touw.

Staaldraad

Naast touwwerk leveren wij ook staaldraad in de uitvoering ‘soepel 7x19 RVS A4 kwaliteit’. Dit kan worden gebruikt als verstaging voor open zeilboten of als railingdraad. Ook andere stagbenodigdheden, zoals staaldraadklemmen en rvs-kousen voor het maken van een oog vind je bij ons.

Dinghy zeilerij

Voor dinghy zeilers bieden we ook volop keuzemogelijkheden, van helmstokken tot luchtzakken. We hebben veel onderdelen en accessoires van Optiparts voor de Optimist en voor training dinghies. Ontdek ons assortiment van dinghy toebehoren