Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Wij bieden een ruim aanbod aan producten voor het lijmen, lamineren en repareren van materialen als polyester, hout, staal en aluminium. Deze artikelen worden in grote lijnen onderverdeeld in twee groepen: epoxy en polyester. Epoxy’s zijn geschikt voor gebruik onder water.

De juiste producten selecteren

Welke producten je het best kan aanschaffen voor jouw klus, is afhankelijk van:

  • Het type ondergrond
  • De grootte van de reparatie
  • De locatie van de reparatie (boven- of onder de waterlijn)
  • De beschikbare tijd

Epoxy

Epoxy bestaat uit een vloeibaar basiscomponent en een vloeibare verharder. Na vermenging is het materiaal nog redelijk zacht waardoor je het eenvoudig kan verwerken. Uiteindelijk zal het mengsel uitharden. Epoxy is verkrijgbaar als lijm of hars. Tweecomponentenlijm is geschikt voor het maken van verbindingen. Epoxyhars leent zich goed voor het lamineren en impregneren van vezels. De combinatie met glasvezels wordt na uitharding composiet genoemd. Composiet is zeer sterk en waterbestendig.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog Epoxy voor de watersport.

De IJssel Epoxy

De IJssel Coatings biedt een compleet assortiment van epoxy producten. In ons blog geven we een overzicht van het aanbod en benoemen we verwerkingstips.

Polyester boot repareren

Kunststof schepen bestaan doorgaans uit een combinatie van polyester en glasvezel (voor een sterk oppervlak) met daarover een gelcoat. Met behulp van glasvezel of glasmatten is de boot relatief eenvoudig te repareren. Je kan meerdere lagen aanbrengen voor extra versteviging. Het materiaal dient vervolgens geïmpregneerd te worden met een hars. Verwijder daarna alle lucht met een speciale ontluchtingsroller.

Wij hebben ook reparatiemiddelen in ons assortiment voor beschadigingen aan de gelcoat. In ons blog Gelcoat repareren: de complete handleiding vertellen we wat je allemaal nodig hebt voor deze klus en wat de beste werkwijze is. 

Reparatie boven de waterlijn

Wil je de gelcoat bijwerken? Kies dan voor de Talamex topcoat (2-componenten product). Deze is ook op kleur te maken met behulp van pigment. De Talamex Polyester plamuur is geschikt voor de wat grotere beschadigingen die je snel wilt repareren.

Reparatie onder de waterlijn

Een bootreparatie onder de waterlijn moet een zeer sterk en waterbestendig resultaat opleveren. Daarom is het belangrijk om kritisch naar de producten en verwerkingen te kijken. Selecteer in ieder geval een epoxymiddel (geen polyester!) en kies voor een artikel met een langzame of snelle verharder. Bepaal ook of er glasmatten benodigd zijn voor het verstevigen van bijvoorbeeld de hoekverbinding.

Veilig werken

Lees altijd eerst het etiket voordat je aan de slag gaat met een polyester of epoxy product. Let op de mogelijke gezondheidsrisico’s en de maatregelen die je moet nemen om veilig te werken. Denk aan handschoenen, een bril en een dampmasker.

Epoxy of polyester producten kopen?

Ontdek ons aanbod in de webshop of watersportzaak. Als je er niet helemaal uitkomt, kan je altijd contact opnemen met onze specialisten of langskomen in de megastore. We helpen graag!