Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Antennes

Welk type VHF antenne je kiest hangt onder andere af van de grootte van je boot of schip en het gewenste bereik van de antenne. Over het algemeen bieden grotere en hogere antennes beter bereik en ontvangst, een kleine antenne is praktischer wanneer je beperkte ruimte voor de montage hebt.

Lees meer
2 resultaten (1-2)
Sorteren op:

Montage van de antenne

Niet elke boot heeft even veel mogelijkheden en ruimte om een antenne te plaatsen. Het beste is om de antenne zo hoog mogelijk te plaatsen op een plek waar er weinig obstakels zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor montage in de mast, op een railing of boven op het dek.

Werking van de antenne met AIS en marifoon

Er zijn speciale frequenties voor de uitwisseling van AIS informatie, namelijk 161.975 MHz voor het uitzenden en 162.025 MHz voor het ontvangen. De antenne moet op deze frequentieband zijn afgestemd voor een correcte werking ervan. Dit wordt ook wel het frequentiebereik genoemd.

Een antenne kan ook gebruikt worden voor inkomende en uitgaande communicatie via de marifoon. Hier kan een aparte antenne voor worden gemonteerd of er kan een combinatie worden gemaakt voor beide doeleinden. Hiervoor is een splitter nodig.

Splitter

Als er een splitter wordt gebruikt, dan zorgt deze ervoor dat de antenne wordt overgeschakeld op de marifoon modus zodra dit communicatiemiddel actief wordt gebruikt. Op het moment dat de communicatie is beëindigd schakelt de splitter automatisch terug naar de AIS functie.