Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

In ons assortiment vind je alles om de stroomvoorziening aan boord compleet te maken. Wij verkopen kwalitatief hoogwaardige accu’s, omvormers en toebehoren van gerenommeerde merken als Victron en Mastervolt voor een betrouwbare installatie.

Advies over het samenstellen van de boordinstallatie

Elektra aan boord speelt een steeds grotere rol. Moderne navigatieapparatuur is ervan afhankelijk, evenals huishoudelijke apparaten die in toenemende mate worden gebruikt. Als booteigenaar wil je natuurlijk dat het systeem veilig is en alle verbruikers betrouwbaar van stroom voorziet. Kies daarom voor kwalitatief hoogwaardige componenten en stem alles goed op elkaar af. Hieronder enkele aandachtspunten bij het samenstellen van een elektrische installatie aan boord:

  • Stel vast welke apparaten je gelijktijdig wilt gaan gebruiken en hoeveel uur per dag.
  • Kies een omvormer die voor alle 230V apparaten het benodigde vermogen kan leveren.
  • Selecteer een type accu en bepaal de benodigde capaciteit voor het voeden van alle verbruikers.
  • Kies een acculader passend bij de spanning, benodigde capaciteit, het accutype en de toepassing. Er zijn ook combi’s (acculader en omvormer in één behuizing) verkrijgbaar.
  • Bepaal of je extra stroombronnen, zoals zonnepanelen, wilt aansluiten.

Bovenstaand overzicht is heel globaal. We kunnen ons voorstellen dat er behoefte is aan meer informatie. We verwijzen je daarom graag door naar onze uitgebreide blogs over stroom aan boordomvormersaccu’sacculaders en zonnepanelen. Er is ook een blog over walstroomaansluitingen. Je kan je natuurlijk ook laten adviseren door een van onze productspecialisten.

Een veilig, goed werkend systeem

Je kan de stroomvoorziening aan boord zo geavanceerd maken als je wilt. Het is dan natuurlijk wel essentieel dat er voldoende ruimte beschikbaar is en alles goed en veilig functioneert. Denk met betrekking tot een veilige walstroomaansluiting bijvoorbeeld aan een isolator of scheidingstrafo. Het is ook raadzaam om een aardlekschakelaar toe te passen.

Om ervoor te zorgen dat de aangesloten apparatuur probleemloos blijft werken, kan je een omschakelautomaat plaatsen. Deze schakelt automatisch en veilig van de ene naar de andere AC-spanning.

Intelligente acculaders

De acculaders in ons assortiment zijn voorzien van intelligente software die het laadproces optimaliseert. De cyclus wordt automatisch gecontroleerd en aangepast.

De accumonitor: nooit meer onverwachts een lege accu

Een accumonitor is een nuttig instrument voor wie afhankelijk is van accustroom. Het geeft nauwkeurig inzicht in de laadtoestand en helpt je om het maximale uit de batterij te halen. Meer informatie lees je in ons blog.

Stabiele gelijkspanning met een DC-DC converter

De meeste boten zijn voorzien van 12 volt, maar sommige exemplaren (vaak grotere schepen) hebben 24 volt. Bepaalde apparatuur, zoals navigatie-instrumenten, werken op 12V waardoor een DC-DC converter benodigd is. Deze kan andere spanningen leveren dan gebruikt in het basissysteem. Daarnaast zorgt het voor een stabiele voeding. Je kan de converter tussen de accu en verbruiker plaatsen.

Boot elektra kopen?

In onze watersportwinkel en webshop vind je een compleet assortiment van boot elektra. Het selecteren van de juiste producten kan een uitdaging zijn, daarom helpen we je graag! Neem gerust contact met ons op of kom langs in Rotterdam.