Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Touwwerk is essentieel voor zeilschepen. Lijnen worden gebruikt voor het bedienen van de genua, het grootzeil en bij sommige boten ook voor de gennaker en spinnaker. Om zeilen te hijsen zijn ze natuurlijk ook benodigd.

Welke bootlijn?

Op scheepstouw kunnen grote krachten komen te staan. Voor een betrouwbare werking is het belangrijk dat je een lijn van goed materiaal en met de juiste diameter selecteert. De keuze voor een specifiek exemplaar is ook afhankelijk van de toepassing, blokken waar de lijn doorheen loopt en persoonlijke voorkeuren. Zo zal een wedstrijdzeiler sneller gaan voor een Dyneema touw met weinig rek, terwijl een bezitter van een traditioneel jacht kijkt of de lijn in de stijl is van het schip. Meer informatie lees je in ons blog.

Dyneema lijnen

Wij verkopen Dyneema touwen van English Braids. De D-Racer heeft een kern van Dyneema en een polyester mantel. De D-Racer heeft een 12-voudig gevlochten kern en is voorzien van een mantel met coating. Het is universeel te gebruiken als tramlijn of als val voor open zeilboten / dinghy's.

Schoten, vallen en trimlijnen

In ons assortiment vind je schoten, vallen en trimlijnen gemaakt van polyester. De S-mix gripschoot biedt door de grove structuur een goede grip, zowel in de hand als in een schootklem. Het is perfect te gebruiken als schoot voor grootzeil en genua. Vallijnen zijn per meter van de rol, maar ook kant-en-klaar te verkrijgen. Optioneel met een ingesplitst oog of sluiting. Bovendien hebben we trimlijnen in opvallende kleuren en dunne diameters van 4 tot en met 6 millimeter.

Landvasten

Geslagen landvasten (ook wel bekend als de 3-strengs lijn) zijn in verschillende materialen (polyester en polypropyleen) en kleuren (zwart, navy, wit en manilla) verkrijgbaar. Exemplaren gemaakt van polyester zijn sterk en uv-bestendig, maar kunnen zinken. Om deze reden wordt vaak gekozen voor polypropyleen. Deze nautische touwen zijn minder duurzaam, maar blijven wel drijven waardoor ze niet in de schroef terecht kunnen komen. Geslagen 3-strengs lijnen zijn gemakkelijk te splitsen, maar voor wie dit niet wil of kan hebben wij deze ook kant-en-klaar in het assortiment.

Polyester 3-strengs bootlijnen zijn overigens ook te gebruiken als ankerlijn. Er kan een rvs-touwkous in worden gesplitst en je kan het meteen compleet maken met een d-sluiting of harpsluiting. Zorg voor voldoende lengte, het advies is om ca. vier keer de waterdiepte van de plek waar je voor anker gaat aan te houden.

Compleet assortiment

Wij bieden een compleet aanbod op het gebied van touwwerk. Zo verkopen we ook vlaggenlijnen en accessoires als vlaggewichten en beschermers voor de landvast.