Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Antifouling

Antifouling kopen? Wij hebben diverse soorten van merken als International, Epifanes en Hempel in het assortiment.

Lees meer

Uitgelichte merken voor antifouling

106 resultaten (1-48)
Sorteren op:

Waarom antifouling?

Elke boot dat in het water ligt krijgt te maken met aangroei van bijvoorbeeld algen en schelpen. Antifouling (letterlijk vertaalt ‘anti-aangroei’) zorgt ervoor dat deze (micro) organismen zich niet of slecht kunnen hechten aan de romp en verlengt zo de levensduur van het schip.

Welke antifouling kopen?

Welke antifouling je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Voor langzaam varende boten (tot 25 knopen) en zeilschepen wordt zelfslijpende antifouling (ook wel zachte antifouling of zelf polijstende antifouling genoemd) aangeraden omdat het door de wrijving met het water geleidelijk afslijt. Als je deze verf op een snelle motorboot zou aanbrengen, slijt het te snel af. Een harde antifouling is dan beter geschikt. Wedstrijd zeilboten worden ook weleens voorzien van een harde antifouling. Al helemaal wanneer deze trailerbaar zijn.

International antifouling

De antifoulings van International worden veel toegepast. Dit merk maakt duidelijk onderscheid tussen zachte en harde antifoulings.

  • International Cruiser One: zelfslijpend, geschikt voor zoet water
  • International Micron: zelfslijpend, geschikt voor zoet en zout water
  • International Interspeed: harde antifouling, geschikt voor zoet, brak en zout water

Alle drie de varianten zijn te verdunnen met International Thinner No. 3. De antifoulings van International kunnen tot 6 maanden voor tewaterlating worden aangebracht.

Epifanes antifouling

Epifanes heeft ook antifoulings van hoogwaardige kwaliteit in het assortiment.

  • Epifanes Copper Cruise: zelfslijpend, koperhoudend, geschikt voor vrijwel alle boten varend tot 55 km/u op zoet en zout water
  • Epifanes Foul Away: zelfslijpend, kopervrij, kan op een aluminium onderwaterschip worden toegepast, geschikt voor zoet en tijdelijk zout water

Copper Cruise dient maximaal 1 maand voor tewaterlating te worden aangebracht. Foul Away kan je probleemloos tot 6 maanden voor de tewaterlating toepassen.

Hempel antifouling

Wij verkopen ook onderwaterverven van Hempel. Zij hebben ook een mooi programma te bieden waaronder de Classic antifouling; een polijstende aangroei-werende verf voor boten van polyester, hout en staal. Het merk heeft ook “alternatieve” producten ontwikkeld, zoals de Hempel Silic One. Dit is een biocidevrije, niet aanhechtende coating. Een microlaag hydrogel op basis van siliconen creëert een glad oppervlak die afstotend werkt.

Let op: Veel producten zijn niet geschikt voor aluminium doordat het bijvoorbeeld koper bevat. In de productomschrijving staat vermeld voor welke materialen het geschikt is.

Antifouling aanbrengen

Voordat antifouling kan worden aangebracht dient de ondergrond egaal (geen losse delen) en stofvrij te zijn. Ga je schuren? Gebruik dan nat schuurpapier om eventuele inademing van giftige stoffen te voorkomen. Ontvetten kan met International Super Cleaner. Als de oude verflaag nog intact is, kan na het schuren en ontvetten gelijk een nieuwe laag worden aangebracht. Anders is het raadzaam om eerst een primer toe te passen. Ook wanneer je overgaat op een ander type antifouling is het verstandig om eerst een hechtprimer aan te brengen, zoals International Primocon. Voor meer informatie en een uitgebreid stappenplan verwijzen we je graag door naar ons blog Antifouling aanbrengen: de complete handleiding.

Antifouling kopen

Ons aanbod aan antifouling is ruim en we hanteren scherpe prijzen. Daarnaast zijn bijna alle producten uit voorraad leverbaar. Ontdek het assortiment in de webshop of watersportwinkel.

Twijfel je over de antifouling die je moet kopen? Onze productspecialisten helpen je graag om de beste keuze te maken. Neem gerust vrijblijvend contact op of kom langs.