Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Als ruim gesorteerde watersportwinkel hebben wij uiteraard ook pompen in ons assortiment voor diverse gebruiksdoeleinden. Pompen zijn nodig aan boord van een schip voor onder andere watertoevoer en -afvoer.

Bilgepompen

Een bilgepomp wordt gebruikt om overtollig bilgewater af te voeren. Bilgewater is een mengsel van water, olie en vuil dat ontstaat op de laagste plek aan boord. Als het water een te hoog niveau bereikt kan het gaan stinken of schade veroorzaken. In het geval van een kleine rubber- of zeilboot volstaat een handlenspomp of hoosvat.

Een traditionele bilgepomp kan worden verbonden met een vlotterschakelaar, die de pomp activeert vanaf een bepaald waterniveau. Er zijn ook varianten met een ingebouwde vlotterschakelaar verkrijgbaar. Deze zijn wat groter en worden automatische bilgepompen genoemd. De nieuwe generatie automatische bilgepompen is voorzien van een elektronische sensor waardoor er geen bewegende delen zijn. Voorbeeld van een dergelijk exemplaar is de Rule Lopro. Werk je liever met slangen voor de aan- en afvoer? Dit kan met een zelfaanzuigende bilgepomp van Jabsco.

Welke bilgepomp je het best aan kan schaffen, is afhankelijk van het soort schip, de grootte van de boot en je persoonlijke voorkeuren. Meer informatie lees je in ons blog.

Het is belangrijk om de bilge goed te onderhouden. Wij verkopen hier speciale producten voor:

Drinkwaterpompen

Ook voor het drinkwatersysteem zijn verschillende pompen verkrijgbaar. We verkopen exemplaren van gangbare merken als Flojet, Jabsco, Johnson, Marco en Whale voor gemakkelijke één op één vervanging. Bijna alle drinkwaterpompen in ons assortiment werken automatisch met behulp van een drukschakelaar. Deze schakelt de pomp bij een dalende waterdruk automatisch in en zet het bij het bereiken van de maximale druk weer uit.

Houd bij de keuze voor een drinkwaterpomp rekening met onderstaande punten:

  • Spanning: 12 of 24 volt
  • Capaciteit: aantal liters per minuut
  • Aantal aftappunten aan boord (en die eventueel tegelijk worden gebruikt)
  • Slangmaat: meestal 13mm, soms 19mm

Tips voor het drinkwatersysteem aan boord:

  • Het is raadzaam om een voorfilter te plaatsen tussen de drinkwatertank en -pomp. Een dergelijk filter minimaliseert de kans op geblokkeerde kleppen en pompstoringen.
  • Je kan voor het aftappunt ook nog een fijnfilter plaatsen om het drinkwater fris te houden. Deze kan jaarlijks los worden vervangen.
  • Overweeg om een druktank te installeren voor een consistente waterstraal. Jabsco heeft kleine druktanks, ofwel accumulator tanks, in het assortiment. Er zijn ook grote exemplaren met meer capaciteit verkrijgbaar. Je kan ook een hydrofoor plaatsen die meteen is voorzien van een pomp en professionele drukschakelaar.

Dekwaspompen

Een dekwaspomp is uitstekend geschikt voor reinigingswerkzaamheden aan boord, zoals het schoonspuiten van het dek of anker. Er zijn complete pakketten met daarin een pomp, spiraalslang, spuitpistool en filter verkrijgbaar.

Vuilwaterpompen

Vuilwater wordt onderverdeeld in ‘grijs water’ (douche) en ‘zwart water’ (toilet). Dit water moet worden afgevoerd met een speciale pomp. Membraampompen van Jabsco en Whale zijn geschikt voor het verpompen van douchewater, grijswater en zelfs bilgewater. Voor het lozen van afvalwater (toilet en vuilwatertanks) is er keuze uit een vermaalpomp of grote membraampomp met een 38mm. aansluiting.

Nog meer pompen…

Voor vrijwel iedere toepassing! Denk hierbij aan een dieselpomp voor overdracht van brandstof en antivries. Maar ook een handlenspomp voor o.a. het bilgewater als er geen stroom beschikbaar is.

Pomp voor de boot kopen?

Op zoek naar een bilgepomp met vlotter, automatische drinkwaterpomp of douchepomp voor de boot? Je vindt het (en nog veel meer soorten!) in onze webshop en watersportwinkel. Ontdek het aanbod en neem bij vragen gerust contact met ons op.