Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Werking

Een heteluchtverwarming heeft stroom nodig (12 of 24 volt) en dieselbrandstof. Omdat je enkel “schone” lucht wilt verspreiden door het schip is frisse lucht voor de aanzuiging ook belangrijk. Met slangen en uitblaasmonden wordt de warme lucht getransporteerd en verspreid door de boot. Ook voor de verbrandingslucht is er een “frisse” luchtinlaat nodig. Daarnaast zit de uitlaat waar een speciale rvs-uitlaatslang voor benodigd is. Die je overigens kan isoleren.

Autoterm luchtverwarmers

De luchtverwarmers van het merk Autoterm zijn duurzaam, betrouwbaar, solide én betaalbaar. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de barre kou in Siberië en daardoor zeker bestand tegen de weersomstandigheden in Nederland en de meeste andere West-Europese landen. De capaciteit van de kachels is voldoende voor boten tot 14 meter (afhankelijk van het aantal compartimenten die je wilt verwarmen).

Autoterm luchtverwarmers worden in een pakket geleverd met alle benodigde componenten om de verwarming werkend te stellen. Uiteraard zijn er nog appendages nodig om de kachel op te hangen, de uitlaat naar buiten door te voeren via een uitlaatdoorvoer en accessoires om de warme lucht door de boot te geleiden en te verdelen.

Voor meer informatie over Autoterm bootkachels verwijzen we je graag door naar ons blog.

Webasto luchtverwarmers

We leveren ook de bekende Airtop luchtverwarmers van Webasto waaronder de modellen 2000STC, 40D en 55D. Deze compacte, stille bootkachels hebben een hoge opbrengst en zijn verkrijgbaar in 12 en 24 volt. De meeste Airtop heteluchtverwarmers worden in een set geleverd met multi-control bediening.

Meer weten? Lees dan ons blogitem over Webasto. Voor persoonlijk advies kan je natuurlijk altijd contact opnemen of een bezoekje brengen aan de watersportwinkel in Rotterdam.

Compleet assortiment

Wij verkopen luchtverwarmers voor de boot van van de merken CN, Autoterm (voorheen Planar) en Webasto. Wanneer je een pakket aanschaft, heb je alles in huis om de kachel werkend te stellen. Voor eventuele uitbreidingen hebben wij alle benodigde accessoires en onderdelen in het assortiment, van bochten en aftakstukken tot uitblaasmonden en luchtslangen. 

Advies nodig over luchtverwarming aan boord?

Wij kunnen ons voorstellen dat je hulp nodig hebt bij het samenstellen van een verwarmingsinstallatie aan boord. Onze specialisten staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of bezoek de watersportwinkel in Rotterdam.