Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Stootwillen

Om de boot te beschermen bieden wij stootwillen, ofwel fenders, is verschillende maten en kleuren. Er zijn stootwillen verkrijgbaar voor bevestiging aan de bakboord- en stuurboordzijde van het schip, zoals de Talamex Heavy Duty en de Talamex Star. Maar ook voor onder meer steigerfendersankerboeienbalvormige stootwillen en boeg- en hekfenders kan je bij ons terecht.

De voorradige exemplaren zijn door ons alvast voorzien van de juiste hoeveelheid lucht. Ze zijn enigszins nog in te drukken, wat zorgt voor een dempende werking. Het is raadzaam om de stootwillen nooit te hard op te blazen omdat dan het dempende effect verdwijnt en de lucht in de warme zon nog uitzet. Te hard opgepompte steigerfenders zetten daarnaast uit aan de achterzijde, wat bevestigen aan de steiger lastig maakt. 

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog over stootwillen en fenders.

Accessoires voor het afmeren

In onze webshop en watersportwinkel vind je allerlei bootaccessoires voor het afmeren, zoals kikkersbolders en boegklampen. Er zijn ook landvasttrekkers verkrijgbaar die bedoeld zijn voor tussen de landvasten (afmeerlijn) om schokken op te vangen. Deze zijn door de dempende werking een uitkomst in havens waar veel stuwing is.