Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Antennes

Voor het zenden en ontvangen van oproepen via het marifoonsysteem is er een antenne nodig. Er zijn verschillende type antennes beschikbaar. Bij KOK watersport verkopen wij antennes en accessoires van de merken Scout, Shakespeare, Glomex en Talamex. 

Lees meer
31 resultaten (1-31)
Sorteren op:

Hoe werkt de antenne met het marifoonsysteem?

De antenne wordt gebruikt om radiogolven uit te zenden en te ontvangen op het water. Het installeren van een marifoonantenne moet met zorg worden gedaan voor een optimaal signaal. Er zijn twee verschillende soorten antennes te vinden. De VHF-antenne, dit staat voor Very High Frequency en de AIS-antenne, dit staat voor Automatic Identification System. Zorg ervoor dat je het soort antenne kiest dat past bij de rest van je installatie.

Installatie antenne

De antenne moet op een geschikte locatie geplaatst worden. Dit houdt in zo vrij mogelijk van obstakels en zo hoog mogelijk. Door middel van een kabel moet de koppeling met de inbouw marifoon worden gemaakt. Daarna moet de antenne goed worden afgestemd en getest. Het afstemmen van de marifoon en antenne moet altijd volgens bepaalde voorschriften gedaan worden.

Doel van een antenne

De antenne is een verlengstuk van je marifoonsysteem, het is een essentieel onderdeel voor het zenden en ontvangen van oproepen en signalen. Zonder de antenne is de marifoon niet bruikbaar. Dit geldt trouwens ook voor een handheld marifoon, echter is deze antenne aan het apparaat zelf bevestigd of ingebouwd.

Antenne kopen voor marifoon

Heb je een antenne nodig om te koppelen aan je marifoonsysteem? Wij bieden verschillende opties aan met de nodige toebehoren voor de installatie. Voor advies staan wij ook graag voor u klaar.