Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Bootreinigers

Als je een boot bezit is één ding zeker: Het heeft regelmatig onderhoud nodig. Dat is natuurlijk een breed begrip. Schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Wij hebben een ruim aanbod aan bootreinigers van A-merken.

Lees meer
57 resultaten (1-48)
Sorteren op:

De juiste bootreiniger kiezen

Waarom zijn er eigenlijk zoveel reinigingsproducten verkrijgbaar? Ten eerste omdat een boot diverse onderdelen heeft die elk hun eigen manier van onderhoud vereisen. Je hebt dan ook te maken met verschillende materialen, zoals polyester, staal, hout en aluminium. En hout is vervolgens ook weer onder te verdelen in soorten.

Ten tweede kan je niet voor elke plek aan boord hetzelfde product gebruiken. Daarom zijn er speciale reinigers voor de buitenkant van je schip, het interieur en bijvoorbeeld de bilge. Deze zijn getest en goedgekeurd voor specifieke toepassingen. Maak daarom alleen onderdelen schoon met de daarvoor geschikte producten.

Bovendien heb je nog keuze uit tal van merken. Het kan zijn dat je een merkenvoorkeur hebt vanwege goede eerdere ervaringen of aanbevelingen van andere watersporters. Of misschien wil je kiezen voor een bepaalde fabrikant vanwege het stappenplan waardoor je zeker weet dat de middelen goed op elkaar reageren. Zo heeft Riwax een handleiding voor het reinigen en impregneren van de bootkap.

Wat zijn er zoal voor reinigingsproducten leverbaar?

Denk aan een vaaraanslag reiniger, zoals de Quick Clean van Radboud, of een ontvetter/reiniger van Dulon. Van het bekende merk Epifanes hebben we ook de Boat Soap (shampoo) en Inflatable Boat Cleaner (rubberbootreiniger) in het assortiment. Verder kan je bij ons terecht voor schoonmaakproducten van onder meer Starbrite, Riwax, PolyMarine en Ultramar.

Reinigen en daarna beschermen

Vergeet na het schoonmaken ook niet het materiaal weer te beschermen met een polish of wax. Dit is zeker een vereiste wanneer je een polyester of geschilderd oppervlak hebt gereinigd of gepolijst. Maar niet zozeer wanneer je een bootshampoo tijdens het vaarseizoen gebruikt.

Bootreiniger kopen bij KOK watersport

Op deze pagina vind je professionele bootreinigers tegen scherpe prijzen. Bestel al jouw schoonmaakproducten eenvoudig online of bezoek onze watersportwinkel in Rotterdam. Neem gerust contact op voor vragen en/of advies.