Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Een toilet aan boord is onmisbaar wanneer je met de boot op vakantie gaat. Maar ook wanneer je voor langere tijd ergens voor anker ligt of bent afgemeerd op een locatie zonder openbare wc’s.

De keuze voor een specifiek boottoilet is onder meer afhankelijk van de beschikbare ruimte, het gewenste comfort en de verwachtte gebruiksfrequentie.

Handmatige of elektrische bediening?

Wij hebben zowel handmatige scheepstoiletten als elektrische scheepstoiletten in het assortiment. Het voordeel van een handmatige bediening is dat er geen stroomvoorziening nodig is. Daarnaast zijn de onderdelen makkelijk vervangbaar en is het een voordeligere optie. Een elektrisch toilet biedt meer gemak en comfort. Het heeft een spoelpomp en vermaal/afvoerpomp en wordt vaak geleverd met een schakelaar, drukknop of bedieningspaneel. Met een druk op de knop wordt de wc voorzien van spoelwater, dat vervolgens wordt afgevoerd richting de vuilwatertank of het buitenwater. Dit is afhankelijk van hoe het systeem aan boord is aangelegd en waar je je bevindt (op binnenwater of op zee). Let bij aanschaf van een elektrisch toilet voor de boot op de spanning: 12 of 24 volt.

Marine toilet met handpomp

Handbediende exemplaren zijn verkrijgbaar van de gerenommeerde merken Jabsco en RM69. Op zoek naar een instapmodel? Dan is de Johnson AquaT met compacte pot een goede keuze.

Elektrisch toilet aan boord

Johnson biedt marine toiletten met een geïntegreerde spoelpomp en vermaler/versnijder, alsook varianten met een aparte spoelpomp (Johnson AquaT Silent). Deze produceren minder geluid, wat vooral ’s nachts erg prettig is. 

Wil je het comfort van thuis naar de boot halen? De Jabsco Deluxe Flush heeft een compacte, ruimtebesparende vormgeving en een standaardmaat zitting. Het waterverbruik wordt tot een minimum beperkt en de werking is nagenoeg geruisloos. Daarnaast zijn de pomp, draden en het leidingwerk onzichtbaar. De Deluxe Flush reeks is geschikt voor montage in motor- en zeilboten en voor gebruik op zee, rivieren, meren en kanalen.  Er zijn modellen voor buitenwaterspoeling en drinkwaterspoeling verkrijgbaar en je kan kiezen tussen twee maten.

Meer informatie over Jabsco en RM69?

Dan verwijzen we je graag door naar onze blogs:

Chemisch toilet

Je kan ook kiezen voor een chemisch marine toilet van Porta Potti. Deze is voorzien van een tank met geïntegreerde schenktuit voor lozing van het vuilwater op een daarvoor bestemde plek.

Montage tips

In het algemeen kan je voor de aan- en afvoerslang de volgende maten aanhouden:

  • Aanvoerslang: 19 millimeter
  • Afvoerslang: 25 millimeter (elektrisch scheepstoilet), 38 millimeter (handbediening)

Wanneer een toilet onder de waterlijn of ter hoogte van de waterlijn wordt geplaatst, zorg er dan voor dat je de aan- en afvoerslang overhevelt boven de waterlijn. Gebruik hiervoor een beluchtingsbocht. Dergelijke bochten zijn verkrijgbaar voor 19, 25 en 38 millimeter slangen.

Onderdelen

Onderdelen zoals een pakking, bovenklep, afvoerklep, terugslagklep en impeller moeten na verloop van tijd worden vervangen. Voor de meeste scheepstoiletten kunnen wij dit uit voorraad leveren. Ook grotere onderdelen als de basis, zitting en pomp zijn los verkrijgbaar voor Jabsco en RM69.

Boot toilet kopen?

In onze watersportwinkel vind je een ruim aanbod aan toiletten voor de boot. Ontdek het assortiment alvast online! Onze productspecialisten helpen je graag om een goede keuze te maken.