Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Verschillende types stuurkompassen

Wij verkopen diverse soorten stuurkompassen:

Op deze pagina vind je magnetische stuurkompassen.

Steeds meer boten hebben een GPS-systeem aan boord dat data verzamelt over de huidige positie en waar je vandaan komt. Maar wat nou als een keer de stroom uitvalt? Dan is een magnetisch kompas dé manier om je richting te bepalen. Dan zijn betrouwbare realtime koersen nodig voor het rechtuit sturen in alle situaties.

Een magnetisch kompas met een cardanische ophanging wordt vaak aangeduid als scheepskompas. De populaire Plastimo Contest 101 vormt hier een uitzondering op. Dit scheepskompas kan je installeren op een goed zichtbare en handige plek, bijvoorbeeld naast de kajuitingang.

Magnetisch stuurkompas kopen bij KOK watersport

Wij zijn dealer van de merken Ritchie en Plastimo. Alle producten van deze merken zijn kwalitatief hoogwaardig en garanderen een betrouwbare en duurzame werking.

De modellen in ons assortiment worden aanbevolen voor kleine motorboten en zeiljachten tot ca. 18 meter. Met andere woorden: Deze voldoen aan de eisen van de meeste pleziervaartuigen die zich begeven op grote meren en op zee.

Ritchie stuurkompassen

Familiebedrijf Ritchie is opgericht in 1850 en uitgegroeid tot toonaangevende fabrikant van recreatieve en commerciële kompassen voor de maritieme industrie. Het merk is wereldwijd verkrijgbaar en voor onderdelen en service kan je terecht bij een van de vele geautoriseerde servicestations.

Onderstaande stuurkompassen van Ritchie zijn bij ons verkrijgbaar:

  • B-51: Perfect voor kleinere motor- en zeilschepen, beugelmontage
  • B-81: Middelgrote afmeting, beugelmontage
  • F-50: Perfect voor kleinere motor- en zeilschepen, inbouw

Plastimo stuurkompassen

Plastimo bestaat al meer dan 50 jaar en is bekend onder veel watersporters. Het bedrijf begon in 1963 met het fabriceren van veiligheidsproducten en lanceerde een paar jaar later, in 1972, hun eerste magnetische kompas (Contest). Ze waren de eerste die een kompas hadden ontwikkeld met plastic materiaal. Het merk heeft ondertussen zo’n 30 verschillende stuurkompassen in het assortiment. Wij verkopen de offshore modellen.

  • Offshore 75 Basic: roosdiameter van 70 mm, voor motorboten van 5 tot 9 meter, opbouw
  • Offshore 75 Bracket: roosdiameter van 70 mm, voor motorboten van 5 tot 9 meter, beugelmontage
  • Offshore 95: roosdiameter van 81 mm, voor motorboten van 6 tot 12 meter, beugelmontage
  • Offshore 105: roosdiameter van 91 mm, voor motorboten van 5 tot 9 meter, inbouw

De Olympic 135 is ook bij ons verkrijgbaar. Dit is een wat groter kompas met een ketel, speciaal voor zeiljachten vanaf 9 meter.

Onderdelen

Afdekkappen voor de Offshore en Contest kompassen zijn los verkrijgbaar. Daarnaast verkopen we een LED-lampje met draad passend op alle zwarte en grijze kompassen van Plastimo.

Meer weten over stuurkompassen?

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blogitem over stuurkompassen. Natuurlijk kan je ook contact met ons opnemen voor vragen en/of persoonlijk advies.