Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Kinder reddingsvesten

Varen met jonge kinderen is leuk, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Op een onbewaakt moment kunnen ze zomaar overboord slaan of te water raken. Zorg daarom voor goed passende kinder reddingsvesten, ook als ze kunnen zwemmen. Dit kan van levensbelang zijn.

Op deze pagina vind je goede reddingsvesten voor de allerkleinste watersporters van de bekende merken Secumar, Besto en Spinlock. We hebben exemplaren voor kinderen met een gewicht tussen de 5 en 50 kilogram in het assortiment. Er zijn dus ook reddingsvesten specifiek gemaakt voor baby’s, peuters en kleuters verkrijgbaar.

Lees meer
14 resultaten (1-14)
Sorteren op:

Reddingsvest kind, waarom?

Met een reddingsvest kan je voorkomen dat een kind verdrinkt als het per ongeluk in het water terechtkomt. Een goed reddingsvest draait een drenkeling op de rug, zelfs als hij of zij buiten bewustzijn is. Hierdoor blijft het hoofd automatisch boven water en wordt voorkomen dat het kind geen adem kan halen.

Verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest

Een reddingsvest en zwemvest zijn niet hetzelfde. Het verschil zit ‘m in het drijfvermogen. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel en heeft een drijfvermogen van maximaal 50N (Newton) omdat het enkel bedoeld is ter ondersteuning bij het zwemmen. Een reddingsvest heeft het drijfvermogen aan de borstzijde en in de nekkraag, wat nodig is om het kind op zijn of haar drug te draaien. Zo blijven de luchtwegen vrij van water. Daarbij heeft een kinder reddingsvest een beenband om ervoor te zorgen dat het vest op z’n plek blijft. En extra veiligheidsvoorzieningen zoals reflectie-strips en een fluitje.

Gaat je kind spelen langs de waterkant en is het water op kniehoogte? Dan is het beter om een zwemvest te gebruiken. In ondiep water kan een reddingsvest het kind namelijk niet makkelijk op de rug draaien.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat op kinderen rondom het water altijd gelet wordt, ook met een zwem- of reddingsvest aan.

Aandachtspunten bij kinder reddingsvesten

  • Zorg ervoor dat het reddingsvest goed past en alle sluitingen gebruikt worden
  • Laat je kind wennen aan het dragen van een reddingsvest voordat jullie het water opgaan
  • Gebruik altijd de kruisband zodat het vest niet over het hoofd kan schieten
  • Trek je kind een zwemluier aan. Een gewone wegwerpluier heeft drijfvermogen en zal de werking van het reddingsvest negatief beïnvloeden
  • Schaf pas vanaf een jaar of 6 à 7 een automatisch kinder-reddingsvest aan

Welk reddingsvest voor welk gewicht?

Welk kinder reddingsvest je nodig hebt is afhankelijk van het lichaamsgewicht. Het is erg belangrijk dat je het juiste model aanschaft zodat het vest goed functioneert en/of geen schade aan kan richten. Wij hebben onderstaande exemplaren in het assortiment.

Besto kinder reddingsvesten

In onze webshop en watersportwinkel bieden we een ruim aanbod aan Besto kinder reddingsvesten. Deze staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. De Racingbelt is stevig, goed zichtbaar, zeer comfortabel en uiterst veilig in gebruik. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. De baby uitvoering heeft een aanlijnlus op de achterzijde voor extra veiligheid en de overige exemplaren beschikken over dubbele kruisbanden tegen het opkruipen. De varianten met kleurrijke, vrolijke prints zullen met plezier gedragen worden.

Reddingsvest voor kinderen kopen?

Het beste reddingsvest voor jouw baby, peuter, kleuter of kind vind je bij KOK watersport. De reddingsvesten in ons assortiment garanderen optimale veiligheid en hebben een goede pasvorm zodat jouw kleintje voldoende bewegingsvrijheid heeft om lekker te kunnen spelen.

Vragen? Bel ons gerust voor advies.

Neem je graag je hond mee op het water? We hebben ook hondenzwemvesten.