Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Een compleet assortiment voor bootonderhoud

Hoe zorg je ervoor dat je boot in optimale conditie blijft? Dat doe je door hem goed te onderhouden. In ons assortiment vind je dan ook schoonmaakmiddelen en onderhoudsproducten van toonaangevende merken als International, Epifanes, De IJssel, Riwax en Starbrite. Daarnaast verkopen wij diverse verfsystemen, met de bijhorende benodigdheden. Die zijn bijna altijd voorradig, zodat je gelijk aan de slag kunt. Voor advies over de artikelen kun je terecht bij onze ervaren medewerkers, die je graag op weg helpen.

Ruim aanbod van boot verf

Om een boot goed te beschermen moet deze worden geverfd. Met onze kwalitatief hoogwaardige primers en antifoulings blijft het onderwaterschip glad en grotendeels voor lange tijd vrij van aangroei. We hebben onderwaterverf voor zowel langzaam als snel varende boten en voor diverse ondergronden (staal, aluminium, hout en polyester) in ons assortiment. Voor alles boven de waterlijn is bootlakvernisbilgeverf en antislipverf verkrijgbaar.

De juiste gereedschappen voor een verfklus

De boot verven is onmogelijk zonder de juiste gereedschappen. Voor de voorbehandeling heb je schuurpapier en ontvetter nodig. Tape is ook handig. Hiermee kan je een grens trekken tot waar bijvoorbeeld het onderwaterschip geschilderd moet worden. Voor het aanbrengen van antifouling of bootlak hebben we diverse kwasten en rollers in het assortiment. Als je de boot mooi in de lak hebt staan wil je het liefst dat het resultaat zo lang mogelijk blijft. Schaf daarom ook een goede wax of polish aan.

Speciale schoonmaakmiddelen voor de boot

Omdat een boot onderhevig is aan weersinvloeden en voor lange tijd in het water ligt, dient het regelmatig schoongemaakt te worden. Wij bieden een ruim assortiment aan schoonmaakproducten voor de boot. Voor polyester en geverfde oppervlakken zijn er reinigers van onder meer Starbrite en Riwax verkrijgbaar. Wil je het teakdek en/of de bootkap schoonmaken? Ook dan kan je bij ons terecht. Om de klus te klaren heb je ook een puts, borstel, bezem, poetsdoek en/of schuurpad nodig.

Is de boot eenmaal schoongemaakt, dan is het raadzaam om een (nieuwe) laag wax of polish aan te brengen. Zo blijft het schip langer mooi en is het goed beschermd tegen water- en weersinvloeden.

Onderhoud aan de buitenboordmotor

Ook de motor dient onderhouden te worden. In de winterperiode met antivries en gedurende het vaarseizoen met olie, smering (bijv. schroefasvet) en eventueel brandstof additieven die bacteriën uiteendrijven en de brandstof stabiliseert.

Boot reparatie

Het komt helaas ook wel eens voor dat een boot meer onderhoud nodig heeft dan alleen maar schilderen en poetsen. Wanneer je een gat of scheur moet repareren, dan heb je hiervoor de juiste producten nodig. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan epoxy en polyester producten van De IJssel en West System. Keuze voor één van deze artikelen is afhankelijk van de grootte van het te repareren oppervlak en of het een reparatie onder of boven de waterlijn betreft.  

Meer informatie en advies

In onze webshop vind je meer informatie over onderhoud- en verfproducten en in onze blogs gaan we dieper in op het technische aspect en de behandeling en geven we tips. Uiteraard kan je ook langskomen in de watersportzaak voor advies.