Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Sika Marine

Bij het merk Sika Marine kun je terecht als je op zoek bent naar een uitgebreide collectie aan lijm- en afdichtingsproducten. Deze producten zijn ontwikkeld voor de maritieme sector, waardoor ze uitvoerig getest zijn in diverse omstandigheden. Zo functioneren ze uitstekend in zoet- en zout water. Daarnaast kunnen ze goed schoongemaakt worden en zijn ze multi-inzetbaar. De lijm- en afdichtingsproducten zijn gemakkelijk in gebruik, waardoor je er snel mee aan de slag kunt en lekker door kunt werken.

Producten van Sika zijn onder andere gebruikt bij het restaureren van de Zwitserse Gotthard tunnel, om deze waterdicht te maken. Dit heeft het merk goed op de kaart gezet.

Wanneer gebruik je welke lijm of kit?

We hebben een aantal toppers in ons assortiment als het gaat om lijmen en kitten van Sika. Zo hebben we de weerbestendige deknaden-kit (SIKAFLEX – 290I DC), de multifunctionele afdichtkit voor maritieme toepassingen (SIKAFLEX – 291I), een constructielijm (SIKAFLEX – 292I) en de maritieme ruitenlijm voor kunststof en glas (SIKAFLEX – 295 UV).

Weerbestendige deknaden-kit

De weerbestendige deknaden-kit is uitsluitend te gebruiken voor het inrubberen van deknaden. De kit is schuurbaar en niet-corrosief. Weersomstandigheden, UV-stralen, zoet- en zout water hebben geen invloed op de kwaliteit.

Multifunctionele afdichtkit

Deze kit is natuurlijk alleen bedoeld voor maritieme toepassingen en wordt veel gebruikt in de jacht- en scheepsbouw. Of je het nu voor binnen of buiten gebruikt; je kunt altijd op dit flexibele product vertrouwen. De kit hecht goed op hout, metaal, keramisch materiaal, laklagen, metaalprimers en kunststof. Je kunt het niet gebruiken voor plexiglas of ander materiaal dat gevoelig is voor spanningscorosie. Het is goed schuurbaar en je kunt er makkelijk overheen schilderen.

Constructielijm voor maritieme toepassingen

Deze lijm is zeer geschikt voor belaste lijmverbindingen in de jacht en scheepsbouw. De substantie hecht goed aan onder andere metalen, aluminium, metaalprimers, kunststoffen en laklagen. De lijm is elastisch en vult spleetruimten op. Ook hier kun je goed overheen schilderen. De lijm is niet corrosief en ook niet elektrisch geleidend.

Maritieme ruitenlijm

Deze ruitenlijm is geschikt voor ramen van kunststof en glas. Deze lijm wordt ook vaak gebruikt in de jacht- en scheepsbouw. Je kunt de lijm ook gebruiken voor het afdichten van naden die worden blootgesteld aan grote hoeveelheden zonlicht, doordat het UV-bestendig is. Je kunt het gebruiken op een aluminium ondergrond, GRP, RVS, hout, 2-C coatings en kunststofglasmaterialen. Een voordeel van deze ruitenlijm is dat het snel is uitgehard. Dit product is OEM-goedgekeurd.

Sika Marine bij KOK watersport

Natuurlijk zijn de lijm- en afdichtingsproducten van Sika Marine verkrijgbaar bij KOK watersport. Kijk snel in onze webshop of kom naar onze megastore in Rotterdam. Onze medewerkers staan je graag te woord en adviseren je over welke kit of lijm je het beste kunt gebruiken.