Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Epifanes

Epifanes biedt diverse onderhouds- en verfproducten voor boten. De producten dragen bij aan zowel de bescherming van je boot als aan de esthetiek en het gebruik ervan. Epifanes heeft verfsystemen beschikbaar voor diverse soorten materialen, zo zijn er voor bijna elk type boot geschikte Epifanes producten te vinden. De producten van Epifanes zijn van hoge kwaliteit en zijn duurzaam, ze zorgen daarmee voor goed behoud van je boot.

Ontstaan van Epifanes

Epifanes is van oorsprong een Nederlands bedrijf, het is in 1902 opgericht door Dirk Epifanes. Vanaf de start werden er scheepslakken en -verven geproduceerd. De productlijnen zijn in de loop der jaren flink uitgebreid, bovendien is de kwaliteit steeds verbeterd.

Epifanes producten

Het merk biedt verschillende producten aan. Alle producten dragen bij aan het onderhoud van je boot. Voor het verven of lakken van je boot zijn ook bijproducten nodig, denk aan primers, vernissen of antifouling. Deze verfsystemen worden als 1- of 2-componenten aangeboden. Hieronder benoemen we de verschillende soorten producten van Epifanes en waarvoor ze bedoeld zijn.

Primers

Het aanbrengen van een primer helpt bij de hechting van de verf die je toepast. Een primer is dus een onderlaag van het verfsysteem. Primers kunnen worden gebruikt op verschillende ondergronden, zoals hout, staal, aluminium, maar ook op polyester.

Antifouling

Antifouling is nodig om aangroei van algen, schelpen en andere organismen tegen te gaan. De laag zorgt ervoor dat hechting moeilijk gaat en tijdens het varen slijt de laag langzaam af. Dit zorgt ervoor dat het overgrote deel van de fouling weer loslaat.

Lakverven

Lakverven bieden weerstand tegen maritieme omstandigheden, zoals hevig weer, zout water, UV-straling en temperatuurwisselingen. Lakverven zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, in hoogglans, zijdeglans en met matte afwerking.

Coatings

Een coating is een afwerkingslaag die zowel aan de binnen- als buitenzijde van boten kan worden toegepast. De coating bedekt het materiaal en de verflaag en zorgt voor optimale afwerking.

Resultaat na gebruik van de Epifanes producten

De Epifanes producten zorgen voor bescherming van je boot tegen onder andere UV-straling, aantasting door zout water en tegen begroeiing aan het onderwaterschip. Hierdoor wordt de levensduur van je boot verlengd en bovendien ziet het er goed verzorgd uit.

Alle producten

146 resultaten (1-48)
Sorteren op: