Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Lewmar

Een fabrikant met een zeer uitgebreid assortiment voor de watersporter is Lewmar. Dit merk maakt eigenlijk alles zelf; van ontwerp tot productie. Niet zomaar een simpel product, maar complete lijnen met dekbeslag, stuursystemen, luiken, lieren, ankers, blokken en boegschroeven.

De producten zijn eenvoudig te monteren en betrouwbaar. Deze eigenschappen zijn al sinds 1946 de kenmerken van het Engelse bedrijf. Het is dan ook een logisch gevolg dat de producten worden ontwikkeld voor uitdagende momenten, zoals voor de America Cup en de Volvo Ocean Race. Daarna wordt er een vertaalslag gemaakt, zodat de producten elke boot kunnen voorzien van deze hoge kwaliteit. Hier heb je vervolgens jarenlang plezier van.

Lewmar lieren

Een voorbeeld van producten van hoge kwaliteit zijn de Lewmar lieren. Deze zijn ontworpen voor wedstrijdzeilers, maar tegelijkertijd ook voor de amateurzeilers. Dit doen ze door bij Lewmar te kiezen voor maximale kracht en minimaal gewicht. Natuurlijk is ook hier uitsluitend gebruik gemaakt van het beste materiaal.

Lewmar luiken

Luiken op een boot moeten tegen een stootje kunnen. Daarom zijn de luiken van Lewmar gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. In combinatie met een uniek afdichtsysteem zijn ze waterdicht. Om dit te kunnen garanderen onderwerpt Lewmar de luiken aan keiharde test, maar wordt ook gekeken of het nog steeds gemakkelijk te monteren is. Waterdicht betekent niet dat de luiken niet open kunnen. Ze kunnen worden geopend tot een hoek van 95°, van binnen of van buiten.

De luiken zijn verkrijgbaar als Low Profile luiken (zachte lijnen, verschillende formaten voor inbouw en voordekluik op kleinere jachten), Medium Profile luiken (stevigheid door dikker acrylaat, geschikt als voordekluik op grotere jachten) en Ocean luiken (robuuste constructie en geschikt voor bescherming tegen de elementen).

Lewmar Synchro Range

De Lewmar Synchro Range is ontstaan doordat het blokontwerp volledig opnieuw is bedacht en ontwikkeld. Dit heeft een gunstige invloed op het prestatieniveau van de snelheid, bediening en efficiency. Door het wetenschappelijk optimaliseren van de afmetingen van het blok, het creëren van een zelfrichtende kop en het maken van vrij ronddraaiende lagers, wordt frictie aanzienlijk verminderd. Daarnaast zorgt het voor een hoger efficiencyniveau van 40% boven een conventioneel grootzeilsysteem. Dit heeft tot gevolg dat elk onderdeel synchroon beweegt met het touw. Dat zorgt ervoor dat kracht makkelijker en soepeler kan worden overgebracht van het dek naar het zeil. Daarbij wordt slijtage aanzienlijk verminderd.

Lewmar bij KOK watersport

Geïnteresseerd in de producten van Lewmar voor op jouw boot? Dat kan. Bij KOK watersport kun je terecht voor veel van deze producten. Niet alleen in onze webshop, maar ook in onze watersportwinkel in Rotterdam. Heb je vragen? Dan geven we je gelijk een passend antwoord of advies!

Alle producten

244 resultaten (1-48)
Sorteren op: