Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Raymarine Axiom Pro

Axiom Pro van Raymarine

De nieuwe Raymarine Axiom Pro is een multifunctionele display (MFD) van hoogwaardige kwaliteit. De display is ontwikkeld voor schippers die alles in één apparaat willen en hoge prestaties verwachten. Het combi-apparaat bestaat uit een kaartplotter en fishfinder en is verkrijgbaar met RealVision 3D en 1kW CHIRP-sonar. Daarnaast is de Axiom Pro voorzien van een snelle quad-core processor, een helder IPS-display, HybridTouch-bediening en het LightHouse OS-besturingssysteem. In dit blogitem gaan we dieper in op de kenmerken en functies van de Raymarine Axiom Pro.

Superieure sonar

De sonar van de Axiom Pro realiseert indrukwekkende prestaties. Hieronder beschrijven we de eigenschappen en functionaliteiten.

RealVision 3D-sonar

De RealVision 3D-sonar levert levensechte beelden waardoor het herkennen van vissen en structuren zeer eenvoudig wordt. Dankzij de RealVision 3D-technologie zie je in één oogopslag en driedimensionaal wat er zich onder, achter en naast de boot bevindt. De krachtige prestaties van de quad-core processor zorgen voor een gedetailleerde weergave van de complete onderwaterwereld. Je hebt de mogelijkheid om het 3D-beeld vanuit elke hoek te draaien, kantelen en in te zoomen. Daarnaast kan de sonar dankzij samenwerking met de interne GPS-ontvanger een nauwkeurig real-time 3D-beeld van de onderwaterwereld tonen.

Historische beelden en instellingen

Je kunt eerder opgenomen sonarbeelden terugspoelen, pauzeren en afspelen om gedetailleerder te kijken en om routepunten te schetsen. Ook is het mogelijk om aangepaste instellingen toe te passen op de opgenomen geschiedenis van de sonar. Vissen en structuren die eerder niet goed zichtbaar waren, zijn nu wellicht wel eenvoudig te ontdekken.

1kW CHIRP-sonar

Met de optionele 1kW CHIRP-sonar lokaliseer je eenvoudig vissen op diepten tot 5000 voet. Deze krachtige sonar maakt gebruik van een breed spectrum van CHIRP-sonarfrequenties en maakt het mogelijk om door grote scholen vissen te kijken, twee lagen water met verschil in temperatuur en dichtheid in beeld te brengen en roofvissen op te sporen in diep water. Dit maakt de 1kW CHIRP-sonar ideaal voor zeevissers.

Intuïtieve bediening

De Axiom Pro is soepel en intuïtief te bedienen. Hoge prestaties worden gecombineerd met optimaal gebruiksgemak.

HybridTouch-bediening

De HybridTouch-display kan door zowel snelle en praktische touchscreen-schermen bediend worden als door een traditioneel toetsenbord. Bij varen op ruwe zee is het raadzaam om de fysieke knoppen te gebruiken.

LightHouse OS-besturingssysteem

Het LightHouse 3-besturingssysteem werkt snel, soepel en eenvoudig. Daarnaast is de interface gemakkelijk in te stellen naar persoonlijke voorkeuren. In combinatie met de snelle quad-core processor biedt het LightHouse OS-besturingssysteem een intuïtieve en krachtige navigatie-ervaring.   

Aangepaste toets

Een andere handige functie van de Axiom Pro is de 'aangepaste' toets. Met behulp van deze programmeerbare toets krijg je direct toegang tot je favoriete functie.

Raymarine RMK-10 extern toetsenbord

Mocht je de display overal willen bedienen kun je het optionele RMK-10-toetsenbord toevoegen. Met dit externe toetsenbord kun je één of meerdere Raymarine MFD’s op dezelfde locatie bedienen. 

Functies    

Snelle quad-core processor

De razendsnelle processor voorkomt schermopbouw-wachttijd en zorgt ervoor dat je meerdere apps tegelijkertijd en zonder vertragingen kunt gebruiken.

Krachtige IPS-display

De display biedt mooie kleuren, helderheid en contrast. Door de In-Plane Switching (IPS) technologie kun je zelfs onder zeer zonnige omstandigheden het scherm makkelijk aflezen. Ook maakt de technologie het mogelijk om de Axiom-display onder een grote hoek te bekijken en om tijdens het gebruik een gepolariseerde zonnebril te dragen.

Verbeterde veiligheidsfuncties

Combineer de Axiom Pro met de FLIR M132 of M232 thermische camera’s en profiteer van de ClearCruise IR-analyses. Je wordt automatisch gewaarschuwd voor obstakels op de vaarroute.

Ook videomonitoring is mogelijk met de Axiom Pro. Zo kun je alles vanaf het roer in de gaten houden.

Axiom Pro is compatibel met de Quantum CHIRP-, HD Color- en Super HD Color-radarscanners van Raymarine. Met behulp van deze apparaten krijg je inzicht in de weersomstandigheden, kun je zowel overdag als ’s avonds makkelijk navigeren, voorkom je aanvaringen en vind je vogels.

Audiobediening

Integreer de Axiom Pro met een maritiem audiosysteem, zoals Fusion, via het NMEA2000 / SeaTalkNG netwerk en bedien audio eenvoudig met de MFD. Controleer van tevoren of de Fusion radio compatibel is.

Vissen in diep water

De Axiom Pro is compatibel met de professionele Raymarine CP470 CHIRP-sonar en de CP570 CHIRP-sonar. Met een diepterange van 10000 voet maken deze sonarmodules het mogelijk om in diepe wateren gemakkelijk vissen en structuren te herkennen.

Ingebouwde GPS/GLONASS-ontvanger

De Raymarine MFD wordt geleverd met een geïntegreerde GPS/GLONASS-ontvanger met 72 kanalen en snelle updates. Je kunt de optionele GA150-antenne gebruiken om de GPS-ontvangst te verbeteren.  

NMEA2000 en NMEA0183-connectiviteit

Met behulp van de NMEA2000- en NMEA0183-netwerken kun je randapparatuur met de Axiom Pro verbinden. Het is ook mogelijk om via het eigen wifi-netwerk van de Axiom Pro je smartphone of tablet te verbinden waardoor bedienen en monitoren heel eenvoudig wordt.

Raymarine Evolution-stuurautomaat

Een stuurautomaat, ofwel autopilot, houdt de boot op vaste koers in veeleisende omstandigheden. De Axiom Pro is compatibel met de Evolution EV-100. De stuurautomaat is zich bewust van de windhoek en de windsnelheid waardoor schippers zelfs in de meest veeleisende omstandigheden met vertrouwen kunnen varen. De EV-sensorkern vormt de basis van elk Evolution-systeem en volgt de beweging van de boot, waarna de Raymarine autopilot zich aan de veranderende omstandigheden op het water aanpast. Dankzij de nauwkeurige en responsieve bediening vaar je gemakkelijker, sneller en efficiënter naar je bestemming.

Modellen

De Axiom Pro-lijn bestaat uit een 9-, 12- en 16-inch display. Elk model is uitgerust met de RealVision 3D-sonar voor het gemakkelijk herkennen van vissen en structuren onder water. Vis je graag op zee? De optionele, interne 1kW CHIRP-sonar spoort vissen nog eenvoudiger op.

De modellen zijn verkrijgbaar in twee displays:

  • PRO S-display met CHIRP-sonar via enkel kanaal
  • PRO RVX-display met RealVision 3D-sonar en 1kW CHIRP-sonar

Hieronder een overzicht van de serie:

Modellen Axiom Pro 9 Axiom Pro 12 Axiom Pro 16
Afmetingen display 9 inch 12,1 inch 15,6 inch
Resolutie van de display 1280 x 720 WXGA 1280 x 800 WXGA 1920 x 1080 WXGA
Afmetingen 300 x 174 x 65 mm 358 x 223 x 65 mm 452 x 258 x 69 mm

Raymarine Axiom Pro kopen?

Ben je geïnteresseerd in de Axiom Pro, de kwalitatief hoogwaardige kaartplotter/fishfinder van Raymarine? Wij verkopen de Axiom-displays zowel online als in onze watersportwinkel. Voor vragen en/of advies kun je contact opnemen met de klantenservice of langskomen in de megastore.

Meer weten over Raymarine?

In ons blog over Raymarine geven we een overzicht van de producten die Raymarine ontwikkelt en produceert. De eigenschappen en voordelen van deze artikelen worden uitgebreid beschreven zodat je een goed beeld krijgt van het assortiment.