Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Navionics PLUS waterkaarten: meer waar voor je geld

Navionics PLUS waterkaarten: meer waar voor je geld

Tijdens het varen doe je veel dingen tegelijkertijd, zo ook navigeren. Om je inzicht te geven in de details over waterwegen en de routemogelijkheden, zijn er speciale digitale kaarten ontwikkeld. Navionics waterkaarten bieden gedetailleerde informatie en werken op kaartplotters, maar ook met de Navionics App op een smartphone of tablet. De digitale kaarten van Navionics zijn geschikt voor zowel professionele vaart als voor watersportliefhebbers en zijn voor velen een uitkomst. 

Navigeren op een hoger niveau

Navionics bracht in 1984 de eerste digitale waterkaart op de markt en veranderde daarmee voorgoed het navigeren op het water. Inmiddels is Navionics uitgegroeid tot hét bedrijf met de grootste verzameling nautische kaarten ter wereld.

Als je een kaart van Navionics aanschaft krijg je meer dan alleen een kaart. Navionics heeft veel innovatieve functies verwerkt in de kaarten. In dit blog bespreken we de belangrijkste functies.

Hoe gebruik je de Navionics kaarten?

Als je de kaarten op je smartphone of tablet wilt gebruiken moet je allereerst de app downloaden. In de app kan je een keuze maken voor het gebied waarvan je de kaart wilt downloaden. Zodra je de kaart(en) hebt gedownload kun je deze ook offline gebruiken. Wanneer je kaarten op een chartplotter of navigatie apparaat gebruikt, dan heb je een MSD kaart nodig en het softwareprogramma Navionics Chart Installer, voordat je de kaarten kan gebruiken.  

Als je de installatie en/of downloads hebt voltooid, dan kan je direct gebruik maken van de navigatie tool en de diverse functies. Je kan onder andere routes plannen, dieptes inzien, getijdeninformatie bekijken en daarbij inzoomen en uitzoomen op de kaart. Dit maakt het makkelijker om een specifiek gebied nader te bekijken. 

Navionics Freshest Data

Navionics voert maar liefst 200 updates per dag door en met Freshest Data van Navionics weet je zeker dat je de meest recente kaarten gebruikt. De updates zijn te downloaden via de website van Navionics en bevatten onder andere kustlijnen, diepte omlijningen, zandbankverplaatsingen, rotsen en andere obstakels en aandachtspunten. Deze updates ontvang je na de activatie 1 jaar gratis.

Navionics updates per jaar

Bronnen van updates en informatie

Voor de updates doet Navionics veel onderzoek en maken ze gebruik van private- en overheidsbronnen. Ook verwerken ze informatie van de miljoenen watersporters die gebruik maken van Navionics. Boeien, lichten, ankerplaatsen en andere interessante gegevens, worden door gebruikers toegevoegd om zo de kaarten nog beter te maken.  Ook jij kan tijdens het varen bijdragen aan de Community Edits, om de Navionics kaarten up to date te houden.

Waar kan je de Navionics kaarten gebruiken?

De kaarten kunnen worden gebruikt in diverse waterrijke gebieden over de hele wereld. Op zeeën, rivieren, aan de kust etc. De kaarten bieden gedetailleerde informatie over onder andere de kustlijn, de stromingen, dieptes, havens en ook stromingen. Maar ook visgronden en populaire locaties om te vissen en recreatieve gebieden waar je bijvoorbeeld kan kajakken, waterskiën of surfen.

Voor wie zijn de kaarten?

Zeilers, vissers, watersporters en professionele vaart. De kaarten kunnen worden gebruikt om routes te plannen, te navigeren en om waterwegen te verkennen. Ook kunnen de kaarten worden gebruikt om te bepalen waar je wateractiviteiten kan uitvoeren.

Sonarchart

De Navionics kaarten kunnen ook worden uitgebreid met diverse functies en applicaties, hier is SonarChart een van. Ondiep water waarnemen of visgebieden lokaliseren is mogelijk met SonarChart. Deze functie geeft de bodemstructuur weer in detail. Om de 50cm wordt er een dieptelijn weergegeven.

De opgenomen logs kunnen gedeeld worden met Navionics, ook dit zijn Community Edits. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die hun logs delen, zodat de kaarten steeds gedetailleerder worden. Online kan je zien of Navionics ook jouw logs heeft gebruikt om de kaarten te verbeteren.

navionics sonarchart

Navionics Boating app

De Navionics Boating app is een handige aanvulling op je GPS kaartplotter en de perfecte back-up, omdat dezelfde kaarten worden gebruikt als op de plotter. Met de app is het mogelijk om afstanden te meten, windvoorspellingen te bekijken, foto’s en video’s delen, getijden en stromingen weer te geven en nog veel meer. Daarnaast beschikt de app over handige functies waaronder:

SonarChart Live: verrbind je mobiel of tablet via Wi-Fi met je dieptemeter om daarmee eigen dieptemetingen te maken. Je sonarlog wordt automatisch verzonden om je SonarChart te verbeteren.

navionics sonarschart live

Dock-to-dock Autorouting: er bestaat op dit moment veel autorouting software die een route van A naar B kan generen. Maar er zijn altijd aanpassingen nodig in ondiepe en krappe kanalen of drukke wateren. De Dock-to-dock Autorouting functie maakt het mogelijk om automatisch gedetailleerde routes te genereren, zelfs door ondiepe kanalen en op drukke vaarwegen. Points of interest, zoals havens, winkels en scheepswerven worden automatisch getoond langs de route.

Plotter Sync: Nooit meer kaarten updaten via de computer. Met Plotter Sync kunnen gebruikers van Raymarine kaartplotters updates synchroniseren tussen tablet en kaartplotter. Daarnaast kunnen sonarlogs meteen worden geüpload voor het verbeteren van SonarChart. Wel dien je voor de Navionics App op een Smart Device de kaarten apart aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van bovenstaande functies. 

Compatible plotters

We hebben in ons assortiment veel kaartplotters en MFD’s die compatible zijn met de waterkaarten van Navionics:

Opslagformaat

De kaarten van Navionics zijn verkrijgbaar op een Micro-SD kaart. Deze zit verpakt in een SD-adapter, waardoor het ook bruikbaar is in kaartplotters die nog werken met een SD kaart. Let bij de aanschaf op wat voor opslagformaat je plotter ondersteunt. Heb je een oude Navionics kaart liggen? Dan is het mogelijk om met de update regeling een nieuwe kaart aan te schaffen voor de helft van de prijs.

Navionics waterkaart kopen?

De kaarten van Navionics zijn aan te schaffen in onze webshop en verkrijgbaar in onze watersportwinkel in Rotterdam. Je kan na de aanschaf eenmalig zelf kiezen welk kaartgebied je wil downloaden, en deze op de kaart installeren. Dit gaat via de website van Navionics.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Geef je op voor onze nieuwsbrief, kom naar onze watersportwinkel of bel ons (contact).