Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
railblaza montageproducten watersport

Montage producten van Railblaza: alles op een handige plek aan boord

Van kleine holders voor drinkbekers, tot display beugels en kabelclips. Voor alles wat je aan de boot wil bevestigen, kan je bij Railblaza terecht. Met een zeer uitgebreid assortiment aan producten biedt dit bedrijf de meest praktische oplossingen. Voor zowel een visser kayak als voor yachts. Bij KOK watersport kan je terecht voor diverse producten van deze innovatieve leverancier.

Wat is Railblaza?

Railblaza is een toonaangevend merk van modulaire accessoires. Ze bieden een assortiment aan veelzijdige en gebruiksvriendelijke montage producten. Deze kunnen in vaartuigen voor watersport, maar ook in campers en auto’s worden toegepast. De producten  worden volgens de hoogste kwaliteitsnormen en duurzaam geproduceerd. Gebruiksgemak staat bij Railblaza voorop, de montageproducten zijn voor zowel de professionele vaart als voor de recreatievaart geschikt. 

De oprichting van Railblaza

Railblaza is in 2010 opgericht en begon als een eenvoudige oplossing om op een efficiënte manier gereedschap op een Four Wheeler ATV te monteren. Hiervoor werd een montagesysteem ontwikkeld. Het ontwerp bleek een nieuwe uitvinding en succesproduct te zijn, die voor uiteenlopende toepassingen kon worden gebruikt. Met als resultaat dat Railblaza in de loop der jaren steeds meer montage mogelijkheden is gaan ontwerpen en produceren, die ook in de watersport een uitkomst bieden.

Duurzaam gebruik

Ook is er rekening gehouden met duurzaamheid en het hergebruik van materialen. Tijdens het product-ontwerpproces is de kern het verminderen van de impact op het milieu. Men richt zich op het minimaliseren van het gebruikte materiaal en het selecteren van materialen die veerkrachtig genoeg zijn voor zware omstandigheden. Ontworpen met recyclebaarheid in gedachten in de fase aan het einde van de levensduur, voor een duurzame cyclus. En sinds 2018 heeft Railblaza geïnvesteerd in in-line recycling in hun kunststof gietfabriek waardoor er ongeveer 10 ton plastic per jaar wordt gerecycled.

Het systeem en montage

Het systeem van Railblaza is zo bedacht dat je een basis monteert zoals de Starport, Sideport of Railmount en hier verschillende accessoires op kunt monteren zoals een tablet houder of navigatielantaarn. 

Een StarPort houder is een unieke en veelzijdige multifunctionele houder waarop het volledige assortiment accessoires van Railblaza kan worden gemonteerd. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en kan eenvoudig worden gemonteerd op een zeilboot, motorboot of kajak. De basis wordt geleverd met dop en pakking en is voorzien van een schuif vergrendelingsmechanisme.

Extra gemak tijdens het varen

Met de montagesystemen van Railblaza wordt je van alle nodige gemakken voorzien. Zo heb je altijd alles bij de hand en liggen de verschillende items niet in de weg. Ook zorgt het voor een opgeruimde boot en weet je altijd waar je de accessoires kunt vinden. Dit voorkomt dat je tussendoor spullen weg moet leggen en op moet ruimen, zodat je meer kan focussen op de activiteiten rondom het varen en wellicht het navigeren. 

Railblaza accessoires

Het assortiment accessoires van Railblaza wat op een StarPort kan worden bevestigd omvat bekerhouders, hengelhouders, navigatieverlichting en houders voor tablet en smartphone.

Voor vlakke montage kan er dus worden gekozen voor de StarPort of een CleatPort die ook nog eens voorzien is van een kleine kikker om de boot op zijn plaats te houden. Andere basis-mogelijkheden voor vlakke montage zijn een RIB Port en Quickport die worden geleverd met een 3M-sticker.

Andere montagemogelijkheden zijn de SidePort voor verticale montage en de Railmount voor buismontage. Zo kun je accessoires uitwisselen op verschillende plekken aan boord.

Voorbeelden van praktische Railblaza producten

  • Tablet houder: steunen voor montage van een kaartplotter display of tablet (op beugel)
  • Drink holder: ideaal voor je flesje water of een beker met drinken, zo gooi je niks om 
  • Telefoonhouders: altijd je telefoon bij de hand zonder je ritsen te openen of te zoeken
  • Bakboord/stuurboord lantaarns: deze zijn ideaal voor wie geen electra-bedrading kan of wil aanleggen aan boord of voor kleine boten die verlichting aan boord willen hebben voor het geval het al schemerig of donker begint te worden tijdens het terugvaren naar de haven. Zo kunnen deze lantaarns worden voorzien van batterijen en is de armatuur voorzien van LED.

RailBlaza accessoires bij KOK watersport

Wij hebben een selectie gemaakt uit het brede assortiment accessoires van Railblaza speciaal voor zeilboten en motorboten. De producten van RailBlaza zijn voor vrijwel iedere outdoor activiteit geschikt. Laat je verrassen door het veelzijdige assortiment van Railblaza.

Voor advies en meer details over de producten kan je ook terecht in onze watersportwinkel in Rotterdam of neem direct contact op. Zoek je een ander soort montage accessoire en staat deze niet op de website? Laat het ons weten zodat we je van informatie kunnen voorzien.